Recept på inlindad kyckling med rotfrukter
Gjorde som sagt en supergod midag för hela familj för ett tag sedan och tänkte dela med mig av receptet.
Ingredienser för fyra personer:
ca: 5st potatisar (beroende på hur många som äter)
3-4 morötter
4 stycken kycklinglår
soltorkade tomater
ett paket fetaost
zucchini
salladsblandning
walnötter
salladskrydda
Gör så här:
1. Börja med att skala potatisen och morötterna, skär dom i lagom stora bitar och lägg på en inoljad plåt. Salta & peppra och kör in dom i ungnen.
2. Hacka zucchini och låt som ligga i en skål (ska läggas in i ugnen senare)
3. Skär fetaost och soltorkade tomater i mindre bitar.
4. Skär sedan kycklingfilerna i mitten (inte mitt itu som på bilden utan längs med den långa sidan om ni förstår vad jag menar?!
5. Krydda kyckligen efter smak. Bryn sedan kycklingfilerna på svag värme i smör/ olja. Lägg sedan kyckligen på ett tallrik och vänta tills de svalat lite.
6. Tryck sedan in fetaosten och de soltorkade tomaterna i det skurna snittet på kyckligen och se till så att ingen fyllning sticker ut.
7 Lägg sedan filerna på en plåt eller värmetålig "Skål" (vad heter det? haha) och ställ det in i ugnen på gallret. Potatisen och moröttterna ska fortfrande vara i ungen fast under kycklingen. Kyckligen tar lite olika lång tid beronde på hur tjock den är, våra tog ca: 30 minuter.
8. Efter ca: 5 minuter med kyckligen i ugnen släng på zucchinin på potatisplåten och låt allt stå och gotta sig en stund.
9.Så länge kan du hacka en god sallad och toppa med walnötter och salladskrydda. Och om du känner för det även göra en fetaostsås med creme freiche.
Lägg upp på en tallrik och njuuut!