healthylifestyles.blogg.se

Löpintervallträning i en regnskog

Publicerad 2013-07-30 23:31:06 i Allmänt, Hälsa, Träning,

 
Gav mig ut på en löprunda idag när jag legat på latsidan alles för länge. Har inte hunnit (vet, är ingen ursäkt egentligen) men har i alla fall varit dålig på träningsfronten. Så värmde upp hemma med 40st burpees och 1 minuts hantelboxning. Joggade till ett ställe där det finns en superbra raksträcka med en minibacke på slutet. Passar helt perfekt för intervallträning.
Provade först med tabataintervaller, men appen funkade inte så bra så övergick till att kuta allt vad jag hade hela sträckan för att sedan powerwalka på tillbaka vägen. Uppredade den proceduren 14 gånger och avslutade med att springa 1,5 kilometer i spåret. Sammalagt tog det ca: 1 timme.
 
Det var en skön känsla att springa i regnet, det var som en varm tropisk regnskog (sååå underbart)  Efter ett tag vart jag så blöt att jag kände inte skillnad på regn och svett, haha.
 
"It´s not about waiting for the storm to pass it´s about learning how to dance in the rain"
 
Eller... Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder :)
 

Laxsalladen från heaven

Publicerad 2013-07-30 12:17:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
 
I skrivande stund sitter jag och käkar denna underbara laxsallad, för tillfälllet lever jag och min bror under samma tak utan föräldrar vilket leder till ett rätt tomt kylskåp med tvätt och diskhögar. Men kunde ändå sno ihop en sån här fin sallad! När vi ändå talar om självständhet fyllde jag 18 i lördags. Känns overkligt och befriande på samma gång. Han massa bloggmaterial som jag på ett eller annat sätt kommer lägga ut här på bloggen, men har för tillfället mycket att göra under dagarna. Så ska göra mitt bästa!
 

Tips på en underbar Smoothie

Publicerad 2013-07-23 23:03:46 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
 
 
 
Har gått och blivit smoothie besatt! Kan ha att göra med att kylskåpet är full av färsk frukt, som nyplockade blåbär, jordgubbar, nyköpt mango, melon, annans och listan fortsätter. I måndags drack jag (håll i er nu) 5 st smoothies på EN dag, haha. Ja då är man nog besatt! Idag så provade jag något av det godaste jag smakat på länge, så tänkte dela med mig av detta underbara recept. 
 
Ingredienser: 
1 hel delad banan
1 dl skivad mango 
1 näve med färska jordgubbar (eller frysta som är lätt tinade) 
1 näve blåbär 
1 dl lättyougurt med smak vanilj (går även med naturell) 
en skvätt av någon juice som du har i kylen!
 
Mixa allt i en mixer, toppa med några blåbär och musli. Tada jordens godaste smoothie!
 
Berätta gärna vad ni tyckte om receptet :) Puss & Kram

Skokärlek och jobb

Publicerad 2013-07-19 23:00:40 i Allmänt,

 
 
Igår på min lediga dag svängde jag förbi löplabbet och gjorde ett riktigt löptest där vi testade ut den perfekta skon för mig. Fick provlöpa ett flertal och vi kom fram till att dessa Asics GT 2000 var perfekta för mig och mina fötter. Materiella lyckonivån är väldigt hög kan jag säga! Skäms nästan över att säga det, men har i snart ett år nu levt i ett par riktigt kassa skor som inte ens är värda titeln... träningsskor. Kan nu när jag äger dessa inte förstå hur jag kunde utsätta både mina knän och fötter för det. Ofattbart! 
 
Men nu så ska det löpas, kan knapps bärga mig för att använda dom! Det får dock bli nästa vecka, har en riktig jobbarhelg där jag slutar sent och börjar tidigt varje dag (hej realitycheck) var inte innanför dörren förens 21.00 idag. Hej trött! Nu skriker kroppen efter sömn. God natt <3 
 
 

Tips på bra vardagsträning

Publicerad 2013-07-16 13:18:00 i Allmänt,

 
 
Nu på sommaren/ semestertider är det lätt att hitta på ursäkter för att inte hinna med att träna, många har inte gymkort och då blir det svårt att hitta motivationen att träna hemma. Och ska vara ärlig, har legat på latsidan väldigt länge nu och inte tränat lika mycket som förut. Det är på både gott och ont. Bra för kroppen att vila, men det är också viktigt att röra på fläsket. 
 
 
Jag sökte runt lite på tumblr och hittade massvis med bra "små" träningspass (som dom ovan) Har du 1 minut kör plankan då i en minut. Eller har du en halvtimme över finns det ännu mer space för en grym workout. Det finns INGEN ursäkt för att inte träna under en hel dag. Om du nu inte ligger på sjukhus eller fått någon skada. En halvtimme är bara 2% av din dag! 
 
Dessa små program är så himla enkla att utföra och det tar inte mer än en halvtimme oftast. De kanske ser små ut och inte så himla jobbiga, men LOVAR.. När du väl har börjat forsar svetten och det bränner precis som det ska. Så nästa gång du har en halvtimme över sätt på dg träningskläder, ta fram en mjuk matta och kör ett kort men intesivt pass som någon av dessa ovan. 
 
"The only workout your going to regret is the one you didn´t do"
 
:)
 
 
 

Vad jag har gjort i veckan

Publicerad 2013-07-14 21:25:55 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

Varit ute på en 5 km lång joggingtur med mitt förbannade knä.. Men det gick ändå hyffsat bra. Tog mig igenom hela turen utan några större skador... 
 
Myst med Kärlekste från Gotland ute på landet. 
 
Myst ännu mer i pappas hängmatta.
 
Köpt en 4 kilos vattenmelon och mumsat på den.. inte hela såklart har bara ätit 1/3 än så länge :)
 
Unnat mig Thai på Liljeholmen. Om ni har vägarna förbi sväng in på Thai Rung, ni kommer inte bli besvikna. Otrolig mat! 
 
Letat efter löp/träningsskor. Är lite osäker på färgen på dessa, men de var sjukt sköna..
 
Vad tycker ni? Är dom fula eller funkar färgen? 
 
Idag har jag tränat två gånger på en dag + jobbar i fyra timmar. Tog min härliga morgondrink med varmt vatten, citron och salt, mums! Smakar inte lika illa som det låter. Sedan begav jag mig ut på en halvtimmes morgonpromenad innan jobb. Efter det körde jag lite styrka hemma. Efter jobbet gick jag ca:8 km med småjogg på slutet. Avslutade denna fina dag med en god västkustsallad med lax och räkor :)
 
 
 
 
 

En vecka på Gotland och vill redan tillbaka

Publicerad 2013-07-08 17:23:56 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
 Hello there! Var ett tag sedan, har varit på Gotland i en vecka nu. Grymt härlig vecka, har hunnit med massor och verkligen njutit varje dag. Men jag känner nu såhär i efterhand att en detox vecka är behövlig. Inte boktavligen en detox kanske, men en vecka med regelbunden träning och bättre matval. Kickstartade denna vecka med lite mag och benträning och stretch som avslutning. Sedan åt jag min favoritsallad på The public, alltid lika underbar!
 
Snart beger jag mig ut på landet i två dagar. Blir inte någon vidare fart på bloggen såhär under semestertider. Men jag skriver lite så fort jag får möjlighet och tid... som idag. Denna vecka kommer jag fara mycket fram och tillbaka mellan mitt landställe och hemmet. Men jag ska uppdatera så gott det går. 
 
Hur mår ni föresten? Hur går det med träningen under sommaren? 
 
PS: Lovar att bli bättre på att tipsa mer på bloggen, har massa i hjärnan som jag vill dela med mig av :)
 
Puss så länge. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela