healthylifestyles.blogg.se

Yasuragi Hasseludden

Publicerad 2013-10-31 22:22:00 i Allmänt, Hälsa,

 
I morgon ska jag och mamma åka iväg på en mini spa "helg". Vi kommer käka god japansk mat, glida runt i fina svartvita morgonrockar, göra kroppen smidigare med yoga, gå på en härlig kroppsmassage, sova på ett fint hotellrum och käka en riktigt god hotellfrukost. OM jag ser fram emot det?! 
 
Ska bli så himla skönt att bara komma bort ett tag och slappna av. Jag och mamma har slitit som djur med rensning och rivning av tapeter hela dagen idag. Så vi förtjänar helt klart det! 

Spa time

Publicerad 2013-10-31 13:22:28 i Allmänt, Egoboost, Hälsa,

 
Bilder Tylösand våren 2013
 
Nu sticker jag i väg för en härlig spa kväll/dag och kvalitetstid med mamma. Hörs på fredag eftermiddag när jag kommer hem :) 

Ego boost

Publicerad 2013-10-29 22:50:11 i Allmänt, Egoboost, Hälsa,

 
 
Hittade den här texten på tumblr för ett tag sedan och satt verkligen och tänkte efter. Så himla sant ju, kroppen är magisk som kan göra så mycket för oss. Varför ska vi då behandla den illa och inte älska den tllbaka?!
 
Det är dags att alla älskar sina underbara kropper precis som dom ÄR. Dags att vi säger rakt ut... "fan va GRYM jag är" Gör det nu! Eller varför inte framför spegeln... Bara säg det!  
 
"Jag älskar min kropp och shit va grym jag är" 
 
Simple as that. 

Ideas for my room

Publicerad 2013-10-29 22:42:20 i Allmänt,

 
Vintage/ Luxury/ Romantic/ White/ Golden/ Black details 
 
Det är looken jag hoppas få fram i mitt nya rum. Tycker det är skitkul att inreda och älskar verkligen den här stilen. Känns så lyxigt, mysigt, öppet, ljust och fräscht. Blir förövrigt inte Ikea i morgon pga av miss komunication. Jag och mamma ska i alla fall riva ut hela rummet (inte kul process) har redan börjat lite. Ser inte fram emot det, hehe. Har så jäkla mycket skit i mitt rum. 
 
Har i alla fall en rolig sak att se fram emot på torsdag. Mer om det i morgon :) 

Lata dagar och powerchoklad

Publicerad 2013-10-29 17:19:40 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Är så himla seg och lat av någon anledning. Inte likt mig som älskar att fara runt och utnyttja dagarna till fullo varje dag. Vaknade upp med ont i nacke och rygg så kanske är bra att jag är lat just idag. Har i alla fall gjort lite nödvändiga saker såsom att beställa studentmössa (it´s getting real) söka jobb genom datorn, kolla in möbler på Ikeas hemisda och planera hur vi ska renovera mitt rum. Ikea i morgon och jag är SÅ taggad, haha. 
 
Har även hunnit med en promenad i solen och bakat en sjukt god såkallad Powerchoklad. Smakar nästan precis som ischoklad fast med nötter i. SÅ himla god! Är nog helt klart det bästa RAW food godiset jag gjort. 
 
Kommer från en HÄR hemsidan och HÄR är receptet jag använde. Skit enkelt att göra också när man inte behöver sätta igång någon ugn. De ska bara stå i frysen i 10 sen är det klart! Kan starkt rekomendera deras hemsida också, finns massa enkla med goda och bra recept på just RAW food. 
 
 Med tanke på mat åt jag även en grym lunch. Matvete med rödbetor toppade med valnötter och honung (den kombom alltså!!) och en stekt cornfile, blandade tomater. Tror jag tänker äta exakt samma i morgon var så sjukt gott!!  

Inte en vanlig måndag

Publicerad 2013-10-28 23:37:36 i Allmänt,

 
För det är nämligen en väldigt speciell och fin väns födelsedag. Underbara Rebecca är äntligen 18 och är med i vuxenskaran. Vi firade pinglan på Gondolen med Champange och god mat. Lyx på hög nivå!! En kväll som jag sent kommer glömma. Verkligen mysigt ställe med otroligt fin utsikt över hela Stockholm. Dock rekomenderas det inte för höjdrädda höjdrädd. Är nämligen en bit upp om man säger så :)
 
En riktigt bra start på höstlovet kan man helt klart säga :) 

Grym låt

Publicerad 2013-10-27 21:48:44 i Allmänt,

 
 
 
Hittade denna för ett bra tag sedan. Lyssnade på den och sen glömdes den helt bort. Nu återfann jag denna kärlek och kan inte sluta lysna på den. Så sjukt mäktig och bra! Blir sugen på att göra en danskoreografi till låten, såg nämligen en grupp som gjort en väldigt bra koreografi till denna. Åhh så sjukt danssugen jag blev nu!! 
 
Börjar kolla på danslinjer och allt... fatta vad fett att dansa på heltid? Drömmen!! 

Segis söndag

Publicerad 2013-10-27 18:10:25 i Allmänt,

 
Söndagstreat: Vitt te från London, smågodis och till det tänt ljus med seritittande under en filt. Mysigt värre! Kroppen tackar och bocker för lite vila. Har ont i baksida armar och vet inte helt varför. Känns liksom i muskeln... Aja, är i alla fall skönt att ta en vilohelg. Planerar på att fortsätta i det spåret hela kvällen och kanske morgondagen på förmiddan. Men sen blir det andra bullar. Firande för en väldigt fin vän på Gondolen i Stockholm. Ser jag verkligen fram emot! 

Det fina med hösten

Publicerad 2013-10-26 19:19:00 i Allmänt,

 
Skolan anordnar spookball varje år och vår klass skulle klä ut oss till döda nördar. Haha vissa var verkligen sjukt läskiga och gick all in med fejkblod och allt. Himla kul att alla satsade gärnet och vågade klä ut sig riktigt vågat. Inget superstort fan av just Halloween, men i år blev det lite kul. 
 
Är inne i någon slags fas där mitt humör svänger nåt enormt. Men när jag är på bra humör så lägger jag märke till små (orelevenat egentligen) saker. Som tidigare idag...
 
♥ Solsken efter regn 
♥ Doften och känslan av kyla när kroppen är varm
♥ Kaffe doften från ett Café
♥ Snöra på sig varma kängor (första gången på hela hösten idag)
♥ Tända doftljus
♥ Mysig lugn musik 
 
Och massa fler... Helt obetydliga när man är inne i sitt egna tänk. Men när man faktiskt börjar blir mer medveten och tänker på små saker runtikring en blir man mer glad och glömmer liksom bort om man är på dåligt humör eller bara känner sig nere. Enkelt tips sådär för dig som känner dig ledsen eller arg. Hjälper än att tänka på annat och ändra sitt humör :)
 
 

Good but not so good

Publicerad 2013-10-24 20:21:41 i Allmänt,

 
Längtar tillbaka till denna dag. En väldigt fin dag då det mesta var bra. Idag är det en mindre bra dag. Sprider kärlek till bror som behöver extra mycket sådant idag. Mycket som gått snett till. Nästa dag hoppas vi på bättre reslutat. Hörs!  
 
 

Inspirerad och motiverad

Publicerad 2013-10-23 22:00:56 i Allmänt, Egoboost, Hälsa, Kost, Träning,

 
Så himla glad, motiverad och inspirerad av någon anledning. Mitt lilla lyckopiller dansen kanske bidrar till det?! Som det står ovan dance MORE. Mellan skolan och dansen har jag haft möte med en lärare som gav mig spark i baken till att starta ett projekt. Mer om det spännande projeket kanske jag kommer nämna senare när det blir mer official. Nu är jag pigg (fel tidpunkt att vara pigg) så ska försöka bota det med att dricka kvällste. 
 
Hörs! 
 

Trist och grå tisdag

Publicerad 2013-10-22 17:50:08 i Allmänt,

 
Så himla trist väder det vart idag. Men jag försökte så gott jag kunde värma upp denna trista tisdag med en chokladkaffe (det här med att unna sig blir väldigt ofta nuförtiden) shopping och en fin vän som sällskap. Vi slutade oerhört tidigt idag så då fick vi lite tid att döda i köpcentret. Men efter det begav jag mig hem för att däcka i soffan. Har sedan dess inte gjort så mycket. Skit... hatar att vara oeffektiv när man har mycket tid på sig. Måste ta tag i massa saker som jobbsökande, plugg, planering av lov osv. Jaja ibland får man väl vara lite lat av sig. 
 
Senare i kväll kör jag DETTA träningsprogram. Hej så länge! 
 

Mörker och kyla

Publicerad 2013-10-21 22:14:05 i Allmänt, Hälsa, Träning,

Middag: Klassiska bananpannkakan 
Frukost: Grekisk yougurt med kokos musli och kanelkaffe till det
 
Så jäkla fånigt egentligen men har märkt att jag är mörkrädd. Om jag ska träna på kvällen och det är helt svart ute blir jag sjukt rädd innan jag ens tagit mig ut. Haha är så fånig!  Jaja för att bli av med rädslan tror jag att man måste möta den...
 
Så mycket riktigt gjorde jag det och gav mig ut för att springa i mörket. Det känns alltid lite extra läskigt, men det grymma är att man kan bara springa fortare om det skulle hända något. Blir som en extra utmaning u huvudet på mig! Om jag liksom låstats att det är en fiende bakom eller något.  
 
Körde i alla fall intervaller igen (tycker det är enklast och bäst när det gäller löpning) Ökar intesiteten och uthålligheten mer. Känner en jäkla stor skillnad i alla fall, känner mig starkare i hela kroppen och orkar springa så mycket fortare nu. Tror det har mycket att göra med mitt knä som snart är friskt. Det gör inte ens lite ont när jag springer! Blir så glad av sånt! När man börjar se progress.
 
Efteråt tog jag en långt härligt bad. En grym måndag helt enkelt! 

Starka armar efter silk

Publicerad 2013-10-20 19:28:33 i Allmänt, Hälsa, Träning,

Kaffe som uppladdning 
Fint omklädningsrum
Upp och ner! 
Klassen 
Lunch idag
 
Så.... då har jag provat på denna underliga träningsform. Var ungefär som jag trodde, men det var så himla svårt. Ni ser bilden då jag hänger upp och ner, för att ta sig dit skulle man göra en bakåvolt med armarna omvirade i de båda tygstyckerna. Klarade jag inte för fem öre kan jag säga. Behöver hjälp runt, haha. Fanns vissa som var skit duktiga och andra (som jag) som var halvkassa.
 
Kul var det i alla fall! Mycket fokus på styrka i armar, mina vart som seg kola efteråt. Inget jag tänker fortsätta med men helt klart någonting som var intressant att prova på. Beundrar dom som orkar hålla på med akrobatik och sånt här. Krävs helt klart mycket arbete och styrka. 
 
 

Areal Silk

Publicerad 2013-10-19 19:17:00 i Allmänt, Egoboost, Träning,

 
 
Vann för ett tag sedan en tävling på IDAWARGS blogg. Har alltid velat prova på Silk så det kunde ju inte bli bättre när jag vann en prova på klass. Det är alltså som bilden ovan, man använder två "tygstycken" som hänger i taket och gör massa akrobatiska rörelser. Låter helt galet kul i mina öron och hoppas verkligen på att det blir utmaning. Har funderat mycket på att börja dansa ännu mer, men detta kanske kan vara något för mig? "dansa" i luften, haha. Är i alla fall galet peppad och oerhört tacksam att jag får prova på detta.
 
Enormt TACK igen till Ida Warg. Kram på dig <3 
  
 

Efterlängtade helgen äntligen här

Publicerad 2013-10-18 18:35:00 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
Bild 1 Fredagstreat Bild 2 Jag innan en lyckad intervall träning i torsdags
 
Heeelg så skönt! Inledde min med en mockalatte och en nuttybar på ett espresshouse likande cafe. Bästa sättet att starta helgen på. Bästa träningslåten just nu enligt mig är DENNA. Man blir så glad och energin bara flödar! Igår var jag ute på en inervall träning i regnet och blåsten. Bästa känslan! Hade sådant flyt och bara flög fram, regnet gjorde saken bara bättre av någon anlending, svalkade skönt. I morse vaknande jag upp "öm" i kroppen precis som det ska kännas :) Trevlig helg på er!  

Heart upon my sleeve

Publicerad 2013-10-17 17:21:28 i Allmänt, Hälsa, Träning,

 
Denna vecka har gått otroligt fort, skönt! Vill bara gå på helg helst nu. Idag köpte jag en bok som handlar om Versace och hur de startade sitt varumärke, lät som en oerhört intressant bok och vill få mer kunskap på modefronten. Jag älskar trender och allt som har med kläder och shopping att göra, men är också väldigt intresserd utav själva ämnet mode. Ska bli intressant att läsa! 
 
Annars har jag varit effektiv denna vecka pluggmässigt. Träningmässigt har jag gjort så gott jag kan. Tränade magen och rumpan i tisdags (fortfarande träningsvärk)  PW och dans i onsdags och idag ska jag ut och löpträna. Höll även min presentation i onsdags, var sjukt nervös men kändes så himla bra efteråt! Kände som jag inspirerade gruppen lite i alla fall :) 
 

You gotta keep moving

Publicerad 2013-10-15 20:44:06 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
En smarrig smoothie jag gjorde här om dagen. Har på något sätt kommit till en punk då jag börjar fundera på att byta ut min besatthet av grekisk yogurt mot någonting annat. Kan ju inte leva på det hela tiden (trots att jag inte skulle klaga på det, haha) men har i alla fall nu köpt hem kvarg och ska testa detta proteinfenomen. Vet ej hur det smakar än men ska bli spännande till morgondagens frukost! 
 
Annars så har jag sedan jag steg in genom dörren i eftermiddag myst i mina träningskläder.Normalt... tänker ni nu kanske, kanske inte! Men beror på att mina andra mjukisar är i tvätten (lol) men tycker faktiskt att mina träningskläder är rätt mysiga. Sen om man är sugen på att träna, ja men då är det ju bara att gört eftersom man redan är påklädd. 
 
I morgon ska jag hålla en presentation på engelska om "Gudieline for living a healthy lifestyle" OM jag är taggad?! Har typ längtat efter det! 

Rättså grym helg

Publicerad 2013-10-13 16:41:11 i Allmänt,

 
Alltså hur vackert är det inte ute just nu? Att blicka ut genom fönstret gör mig förvånad varje gång. Finns inget fult någonstans, bara massa vackra färger på både träd och mark. Älskar det! Igår var jag på djurgården och fotade allt vackert. Lördagsunnade mig världens godaste kladdkaka på Walermarsudde och promenade bland höstlöven. Dagens sysselsättning har bestått av massvis med plugg. Men innan jag fortsätter med det måste jag ge mig ut på en kort promenad innan solen går ner.   
 
Kram så länge! 
 

Lediga fredag

Publicerad 2013-10-11 12:10:44 i Allmänt,

 
Dagens frukost/ lunch
 
Morning! Härliga fredag med strålande sol, gör den ännu bättre med en ledig dag. Däremot står det mycket plugg och ärendefixande på schemat. Måste fixa tejp till knä och skicka in en tenta i filosofi (och mycket annat) Inte favorit ämnet så måste lägga mycket energi på den uppgiften. 
 
Igår fick jag en riktigt kick! Gav mig ut på en löprunda som gick över förväntan, sprang vilse ett tag men det var bara en kul utmaning, haha. Därefter då jag kom instapplandes helt slut och röd av svett gjorde jag ett styrketräningspass. Låter kanske inte bra i era öron, men hade sån jäkla energi och då slog det mig hur mycket man orkar även fast man inte tror det. Kom över en tröskel igår tror jag. För nu känner jag helt plötsligt att jag klarar allt. Grym känsla att vakna upp med massa energi!! 
 
Fler av dessa pass tänker jag fortsätta med, man måste ge sig själv lite utmaning ibland! 
 
Nu ska jag kicka igång denna dag. Kram så länge. 

Busy bee

Publicerad 2013-10-10 00:44:33 i Allmänt, Hälsa, Kost,

Frozen yougurt treat med kokos och hjortron i tisdags. 
Så värt när morgon PW:n är så här fin!! 
Fort ska det gå :)
Måndagsredo för nya äventy! 
 
Hejhå! Mycket att stå i denna vecka. Håller bland annat på med en behandling av mitt knä (vilket känns hur bra som helst) Nu fått bekräftat vad det är för fel. Har alltså en "överrörlig" knäskål som måste tränas upp/ tejpas under en period framöver. Lyckligt nog får jag dansa och träna som vanligt (tackar så mycket för det!!) 
 
Nu kanske ni undrar varför jag sitter uppe såhär sent och skriver på bloggen (0,42 i skrivande stund) Ibland kan man helt enkelt inte sova som idag och då tänkte jag ett litet inlägg fördriver tiden :) 
 
Nu bör kroppen få lite vila om jag ska orka upp i morgon. Hörs! 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend

Publicerad 2013-10-06 22:58:14 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Några få bilder från helgen. 
 
Haft en fin helg? Jo tackar som frågar, haha. Nej egentligen var frågan till er men kan också svara :) I fredags unnade jag mig en pizza (ja det är okej att göra det ibland) Är inte superstort fan av pizza, men denna fredag vart jag sugen. Kan ni gissa vilken som är min? Den minste, resten av familjens pizza var dubbla sizen. Kan säga att de åt kanske 1/4 av den stora pizzan. Fattar inte hur man orkar så mycket skräp, haha. 
 
Min söndag bestog av morgonpromenad och brunch med familj och en släkting. Om ni har svängarna förbi liljeholmen eller odenplan prova på det HÄR stället. Otrolig brunch för en rätt billig penning! 
 
Kollade precis igenom mina mål från veckan och kom fram till att jag uppnått ALLA mål. Hur sjukt? Det visar verkligen att genom att sätta mål för varje vecka, kan man faktiskt genomföra dom. Trodde inte alls jag skulle göra det, men omedvetet måste jag haft dom i åtanke hela veckan. Så nu sitter jag och finslipar på mål inför next week. Vad det är kan jag visa i morgon. Nu: SOVA° 

Set your body and mind free

Publicerad 2013-10-02 22:27:50 i Allmänt, Egoboost, Hälsa, Träning,

 
Bakning in the making! Idag gjorde jag en väldigt spännande grej. Bakade nämligen RAW chokladrutor med kokos. Står för tillfället i kylen och kommer provsmakas i morgon. 
 
Annars så är onsdagar alltid bäst men idag var den extra bäst för att jag fick hänga med en underbart fin vän, baka denna kaka med musik som strömmade i hela lägenheten, pappa lagade en riktigt italiensk middag och  pricken över i:et utmande dans med mycket svett, precis som det ska vara.
Kan varje onsdag vara såhär bra tack!!  

Grön smoothie och träning

Publicerad 2013-10-01 20:56:44 i Allmänt,

 
Bild 1/ jag idag Bild 2/ morgonpromenad igår Bild 3 och 4/ morgondrink med spenat
 
Hallå! ! Oktober och jag känner mig så laddad för en ny månad. Ny månad -->nya mål! Idag har jag varit effektiv och letat jobb samt provtränat på ett nytt gym. Herregud, känns att man inte tränat på gym på ett halvår! 
 
Igår provade jag en morgondrink med banan, spenat, citronsaft och grekisk yougurt. Den låter skitäcklig, haha och det trodde jag den skulle vara från början. Men den var huur god som helst! Säger kanske det till allt, haha. Men skulle något smaka skit så är jag ärlig och säger det ;) 
 
 

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela