healthylifestyles.blogg.se

Te för att balansera kroppen

Publicerad 2013-09-30 12:34:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Nytt Te från Pukka med smak av vanilj, kamomill och olika sorters blommor. Den är hur god som helst och det känns så himla bra för hälsan på något sätt. Den är ekologisk och koffeinfri och jag har hört att det här te märket har många bra teer för hälsan. Sedan har vi min fina kokosolja som jag förövrigt använder till ALLT. Hade det som ansiktsmask igår till exempel, haha. På riktigt så finns det inget godare, bättre eller underbarare än kokosolja. 
 
Även en ny favvo i matväg: Riskakor med mosad avokado och örtsalt. Perfekt som snacks! 

Yoga, avslappning och frisk luft

Publicerad 2013-09-29 23:25:46 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
 
Härliga söndag! Har kollat på tapeter och fyllts med inredningsinspiration för mitt nyblivande lyxiga rum. Lyxigt är i alla fall känslan jag tänker satsa på med en vintage/modern toutch. Kommer bli hur snyggt som helst! 
 
1 timmes promenad i solen idag kändes bra. Har som mål att vistas utomhus minst 1 timme varje dag, vilken är svårt i veckorna då man är busy busy men på helgerna finns det tid. Även en halvtimmes yoga var fint för själen. Som avslut på denna fina dag tog jag hand om kroppen med en lång varm dusch för att skrubba benen, packa in håret, återfukta hyn etc. Detta tänker jag göra oftare och det borde ni också! Alltså EN gång i veckan räcker! Unna dig en onsdagskväll med att bara "ta hand om dig själv" var egoistiskt för skjutton. Super viktigt! 
 
Har även skrivit upp mål för veckan, gör alltid det! Så himla skönt att ha mål varje vecka. Känns som att det är lättare att utföra då. Mina mål för denna vecka är: 
 
 
♥ Yoga minst två gånger i veckan
♥ Träna varje dag på något sätt (yoga, promenad räknas med) 
♥ Ta hand om mina nära och kära
♥ Prova på nytt Gym (!!!) 
♥ Fota så mycket som möjligt
♥ Betala min första faktura
♥ Söka minst två jobb (!) 
♥ Inte tänka negativt även då det känns skit (kommer bli det svåraste målet) 
"Fake it till you make it"
 
Vad är era mål för veckan? 
 

Framtidsplaner och drömmar

Publicerad 2013-09-28 22:46:23 i Allmänt, Dagens pepp,

Gotland 2013
Monaco 2013
Känner mig så lyckligt lottad att jag fått upplevt så mycket fint den senaste tiden. Resan till Nice öppnade ögonen och gav mig en rejäl kick och längtan för framtiden. Var i fredags på en mässa med ett företag som ordnar både utlandsstudier, jobb, volontär och äventyrsresor. Den mässan fick mig att börja tänka kring framtiden. Vad jag vill göra efter gymnasiet och allt därimellan. Oavsätt vad jag kommer göra vet jag att det kommer bli grymt. 
 
Det vill jag också förmedla till er där ute, att följa era drömmar. Sätt dig ner och skriv ner alla dina drömmar på ett papper och börja med dröm nummer 1. Skriv sedan ner hur du ska göra att nå den drömmen, specificera dig och spalta upp vad som kommer vara tufft samt lätt. Lättare att få en överblick! Sen KÄMPA som fan för att nå den drömmen!! Ge din skjutton på att du ska nå din dröm och låt inte någon skit komma i vägen för det, lova mig det!! (haha, blir lite uppspelt med ämnen som dessa) Men jag menar det, alltså på riktigt! 
 
 
 

Världens bästa frukost

Publicerad 2013-09-28 17:47:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
I morse gjorde jag alltså jordens bästa kombo till bananpannkaka. Provade att addera kanel i pannkakan plus att steka den i kokosfett (som jag äntligen köpt hem till mamma) Lät pannkakan vila på en tallrik medan jag stekte skivade äpplen i kokosfett, honung och kanel. Denna kombo är helt oslagbar! Det smakade precis som äppelpaj fast såå mycket godare. 
 
Ett nytt addiction? Kanske byter ut detta mot min älskade grekiska yougurt... eller nä kommer förmodligen inte orka steka pannkakor varje morgon. Men ni måste prova detta hemma! Så himla gott och enkelt :)
 
 

Bort med negativiteten

Publicerad 2013-09-27 10:26:59 i Allmänt, Dagens pepp, Egoboost, Hälsa,

 
Hittade en grym artikel eller man kan mer kalla det tio grymma tips. HÄR kan du läsa den! Får en att tänka efter själv också "more happy thoughts" Alla behöver verkligen ta till sig av de här tipsen tror jag! 
 
 

Lyckopiller

Publicerad 2013-09-25 22:56:52 i Allmänt,

 
 
Dagar som dessa då allt bara är trist, kallt och tråkigt i skolan har jag alltid något att se fram emot på onsdagar. Nämligen dans, mitt lilla lyckopiller! Rätt sjukt faktiskt hur mycket det gör för ens välmående. I morse var jag ute i kylan på en morgon PW, fy så kallt det är..överlevde dock med en varm dusch efteråt. 
 
Nu ska jag ta min skönhetssömn. God natt! :) 
 

Hälsosamma muffins med kanel och kardemumma

Publicerad 2013-09-24 12:03:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Hittade på denna blogg ett recept som lät så himla smarrigt. Kan bara säga att de vart helt magiska! Alltså helt klart bästa receptet på hälsosamma muffins som jag provat. Hänvisar till den bloggen om ni skulle vara sugna att prova på. Jag toppade mina muffins med grekisk yougurt blandat med kokosflingor, agavesirap och cironsaft. Den kombom är helt oslagbar, lovar! 

Nytt i träningsväg

Publicerad 2013-09-24 11:35:44 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
vattenflaska Casall, shake Smartshake, lampa Clas Ohlsson, tidning LornaJane
Fick en himla smart grej av mamma här om dagen (lampan) så nu när det blir mörkare kan man stoppa lampan i fickan eller bara ha om man tappat något i mörkret. 
 
Vet inte helt varför jag köpte smartshaken, tror inte helt på det här med proteinpulver eftersom man kan få i sig tillräckligt i kosten. Men jag vill ändå prova på protein i pulverform eftersom det är väldigt lätt att ha som "utfyllnad" i exempelvis bananpannkaka, har även hört att det smakar otroligt gott då många proteinpulver har smaker med choklad (vilket jag älskar). Så har bestämt mig för att ge det en chans, är också enklare att ta med sig en proteinshake när man ska i väg och träna.  
 

Raw food butik och bästa fiket i stan

Publicerad 2013-09-23 20:29:40 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Hello lovies! Vilken pang måndag jag haft. Ni vet sånna dagar då det mesta bara går bra och rullar på. Lite så kändes det idag. Fixade mina ärenden i stan och letade sedan efter det perfekta pluggfiket och det hittade jag helt klart. På det HÄR stället satt jag och krigade genom en skoluppgift och som treat drack jag ett otroligt gott iste med smak av blåbär och granatäpple. 
 
Hade planerat att svänga förbi ett rawfood ställe som heter Doctor Salad på östermalm men de hade stängt pågrund av elvabrott eller vad det var. Men hade tur och hittade helt spontant en annan rawfood butik som hette blueberry. Köpte inget då priserna inte passade så bra med min ekonomi för tillfället. Men det fanns riktigt fina grejer och är såå sugen på att börja med rawfood. Har hört så himla mycket grymt om det! 
 
Tänkte lägga upp ett tips på GRYMMA nyttiga muffins senare också! :) 
 
 

Ge aldrig någonsin upp

Publicerad 2013-09-23 12:00:00 i Allmänt, Dagens pepp, Egoboost, Hälsa,

 
Hittade det här fina citatet och var tvungen att dela med mig av det. Att misslysckas gör alla nästan varje dag oavsätt vad det handlar om. Men det handlar om att se misslyckandet som chans att starta om. Ta lärdomen och erfarenheten av misslyckadet och ställ dig upp igen. Varje dag kan man starta om på ny kula och fatta bättre beslut. Vi kommer misslyckas genom hela livet, men det gäller att inte ge upp. Never Never Never give up! 
 

Perfect morning

Publicerad 2013-09-23 11:18:04 i Allmänt,

 
 
Träningskläder: Tajts och jacka Gina Tricot Active, skor Acics, vattenflaska casall, solglasögon och hårband H&M  
 
God morgon! Underbar start på veckan med en 50 minuters promenad i solen följt av min absolut favorit frukost. Gissa vad? grekisk yougurt med hallon och sen en musli med kokos, hasselnöt och jordgubb. Är "ledig" idag men har lite ärenden att fixa. Måsta sticka snart... Ville bara kika in och önska er en fin måndag. 

Sunday

Publicerad 2013-09-22 18:09:04 i Allmänt,

 
Bara av rent misstag fick jag med en tjej som löptränade i morse på mina första bilder. Träningsbuddy.. haha. Vaknade pigg och utvilad i morse, världens bästa känsla! Har inte haft en sån morgon på många veckor. Så behövde göra mig av med energin och tog en morgon promenad som slutade med intervall löpträning. Hade för mycket spring i bena, så PW räckte inte.
 
Har även hjälpt mamma lite som stog nere i centrum och delade ut gratis kaffe, bananer och kakor. Fuskade på två chokladkakor (kan aldrig motstå choklad) Drack lite svart kaffe och råffade åt mig en banan också :) Nu har jag lite plugg att ta tag i (Kom igen nu motivation) I morgon är jag "ledig" men har ändå massor att göra! 
 
Hörs senare. Kramis
 
 

Hälsosam chokladfrappe

Publicerad 2013-09-21 14:00:00 i Allmänt,

 
Bild lånad HÄRIFRÅN
 
Provade som fredagstreat att göra en hälsosam chokladfrappe. Den var helt klart inte lika fancy som bilden visar med oh så god och enkel den var. Så tänkte inspirera och sprida vidare detta underbra och enkla recept för er! :)
 
Den ni behöver är: 1 hel banan, 3 stora skedar (ca: 1,5dl) grekisk yougurt, 1/2 dl frysta hallon,1 msk agavesirap/ honung, kokosflingor efter smak, 3 tsk kakao och 1 msk mandelmjölk. Mixa ihop allt i en mixer och om det blir för torrt prova att ha i mer vätska. Häll upp i ett fint glas och toppa med din favoritfrukt eller granola musli. Den vart huur god som helst och smaka verkligen som en chokladfrappe fast mycket hälsosammare!
 
Drick och njut! Perfekt som fredagstreat när du känner dig sötsugen :)
 

Happy saturday

Publicerad 2013-09-21 11:41:39 i Allmänt,

 
 
Läxa till mig själv: FOTA MER! 
 
Måste helt klart bli bättre på att fota, så därför tar jag med mig min systemkamera idag. Så himla vackert väder ute. Måste faktiskt ge lite cred till mamma som i fredags gick upp extra tidigt för att stå vid tågstationen och dela ut ekologiska bananer (se bild nummer 1) till alla morgontrötta människor. Visserligen ingick det i hennes jobb, men är ändå sjukt stolt över henne! 
 
Idag ska jag ta tag i livet och gå på utlandsstudiemässa. Ska även dagen till ära handla in träningskläder. Har inte trott på folk som sagt "med snygga träningskläder är det roligare att träna" men oh så fel jag hade. Köpte nya träningstajts här om dagen och kände mig helt plötsligt mycket mer peppad på en löprunda. Något psykologiskt det där! Aja önskar en fin lördag! :)
 

Fredagspepp på en lördag

Publicerad 2013-09-21 10:09:00 i Allmänt,

  
 
 
Hallå! Länge sedan jag stack in nosen på bloggen och skrev något. Har samlat karft och energi genom att hålla mig borta från internet så mycket som möjligt. Se de HÄR klippet så förstår ni kanske varför. Lite läskigt att tänka sig att man idag faktiskt kan sjukskriva sig för digital stress. Menar nu inte att jag har det, men rädlsan kom fram att jag snart hamnar där. Så tog svstånd ett tag! Anyways så ska jag ta tag i bloggen på riktigt igen. (och huuuur många gånger har inte lilla Bodil sagt det?) haha
 
Är så jobbig på det sättet att antingen är det all in eller all out. Kan banne mig inte vara något mitt i mellan. Det är samma med träning, antingen så tränar jag inte ett skit eller så kör jag stenhårt. Höstmål kanske? att kunna nöja sig med att vara mitt i mellan, aldrig lagom dock (hatar det ordet) men mitt i mellan. Inte för mycket och inte för lite helt enkelt! 
 
Tänker lägga upp ett senare inlägg och tipsa om en suuupergod och nyttig chokladfrappe, låter spännande va?! Så stay tuned! 
 

8 September

Publicerad 2013-09-08 13:16:54 i Allmänt,

 
 
 
1. Har börjat simma dagligen, älskar poolen och värmen som fortfarande ligger kvar 3. Fredagstreat 4. Provade en björnpäls på H&M (fejk såklart) 5. Brunch med pappsen i morse. 6. En skymt av Obamas limosin 7. Favoritfrukosten <3 8. Vackra Stockholm 9. Mango och annanas smoothie 10. Lite vardagspepp! 
 
Bilder från min senaste vecka i mat och träningsväg. Fotar såklart inte allt jag gör till vardags blir oftast när jag ska träna eller äta, haha. I veckan har jag provat på olika danskurser och hittat den perfekta kursen för mig! Kommer inte fortsätta på jazzfronten utan prova på feminine vibe, såååå otroligt taggad!! Har även hittat en ny favoritträningsform, nämligen att simma. Kommer ihåg att jag alltid hatat att simma, men något hände och helt plötsligt måste jag ner och simma varje dag, haha. Är så himla glad att poolen fortfarande är varm (mellan 22-25 grader) Idag ska jag ut och njuta i solen samt gå och handla mat. Inte så stora palner direkt, vilket är skönt! 
 
Önskar er en fin söndag! 
 

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela