healthylifestyles.blogg.se

Tufft arm och benpass + underbar dag med släkting + vart är mänskligheten påväg?

Publicerad 2013-05-25 22:53:19 i Allmänt, Hälsa, Träning,

 
Haft en fin dag i underbara solen. Innan det tog jag en ben & arm pass på gymmet. Körde på ritkigt hårt, ända tills det värkte i benen. Sedan har jag och familjen firat min gammelfaster som fyller 80 år idag. Hon är hur pigg som helst för att vara 80 år. Hon orkar galet mycket för att vara 80 år och det är sjukt inspirerande! Så vi firade henne hela dagen, åt god mat ute i skärgården och överaskade henne. Underbar dag! 
 
 
Eftersom jag varit borta hela dagen fick jag reda på typ nyss att detta hänt där jag bor. Hur sjukt!? Jag tänker inte fördjupa mig så mycket i det eftersom min blogg inte är nishad åt det hållet. Men var tvungen att nämna det eftersom det svävar runt i hela Stockholm just nu. Börjar bli rätt trött på det här, vad händer med mänskligheten? Kan inte alla bara behandla varandra med respekt och lösa problemen på en politisk nivå som inte innebär att man bränner ner halva Stockholm?!
 
Make love not war! Dagens visdomsord, haha. 
 
 

Poledance och träff med Ida Warg + avslutad mattekurs

Publicerad 2013-05-23 20:37:47 i Allmänt,

 
Sånt undebart slut på en bra dag. Kämpade i fem timmar med matte nationella i morse och gick därifrån med en bra känsla i magen. Nu är äntligen kursen slut och vad jag har kämpat. Jag har grinat, skrikit och behandlat min mattebok väldigt brutalt genom hela året. Har varit livrädd för matte nationella, men jag har i alla fall gjort mitt bästa och känner att tio tusen stenar har lyfts från mitt hjärta. Jag kan andas och tänka på annat igen, inte ständigt behöva dyka ner i matteboken. Det är en sjuk känsla för mig! 
 
 
Men nog om det. För att fira att vi klarat oss igenom provet åkte jag och Lia in till StudioDQ för att testa poledancen som jag pratade om igår. Vi värmde upp och sedan provade lite olika trick, gjorde olika snurrar och gjorde massa snygga förelser. Det var galet roligt! Tror dock jag aldrig haft så ont i handlederna och shit vilken styrka i armarna man måste ha. 
 
Det jag älskade med poledance var hur man kände sig, det stärke både kroppen och självförtroendet. Tror alla behöver prova poledance någon gång, för det boostar en mer än man tror. Det som var det tuffa var smärtan i handlederna och de svåra tricken. Men jag tror det krävs mycket träning och jag funderar på att fortsätta. Är en kul utmaning och jag älskade studion och ledaren. Så tummen upp för poledance! 
 
Som bonus träffade jag Ida utanför studion, himla sjukt att träffa sin träningsförebild! Hon var sjukt goo och snäll. Så underbart avslut på en tuff dag. I morgon far jag iväg på andra äventyr som jag kan berätta i morgon. 
 
Kram så länge! 

Poledance

Publicerad 2013-05-21 17:51:57 i Allmänt, Egoboost, Träning,

 
Jag vet att jag tjatar väldigt mycket om IDA:s blogg, haha. Men det är på riktigt min favoritblogg och jag älskar hu hon alltid svarar på frågor och komentarer, hon inspirerar och står för precis samma saker som jag gör. Hon är himla underbar tjej som bara matar på med bra inspiration. Och gissa om jag blev glad över att ha vunnit en tävling där jag och en kompis får prova på gratis poledance nu på torsdag. Har haft en pissig dag och då får jag reda på detta. Gjorde mig väldigt glad!  
 
Har alltid velat prova på poledance, verkar vara en himla kul träningsform med mycket styrka och smidighet. Det är en träningsform som har många fördommar, just därför tycker jag också det är kul att prova på den. Vill få bort att dumma fördommar. Det ska bli väldigt intressant att prova och kommer helt klart berätta hur det gick och vad jag tyckte sen efteråt. 

Abs and ass workout i lördags

Publicerad 2013-05-20 22:42:00 i Allmänt, Hälsa, Träning,

 
 
Provade på ett nytt pass på gymmet i lördags. Upp tidigt och iväg till ett "Abs and ass" träningspass. Har aldrig provat det förut och var väldigt nyfiken. Kan ju säga direkt att det var helt otroligt jobbigt, har aldrig och då menar jag aldrig haft så ont och svettats så mycket under ett träningspass som då. Hennes vilopauser var i plankan liksom. Skulle inte kalla det vila direkt, haha.
 
 
Har än idag (måndag) en sjuk träningsvärk som sitter i hela fram och baksida lår + rumpan. Det gör ont att gå och sitta, men det är sjukt underbart! Älskar det faktiskt, det ska kännas att man tränat. 
 
I morgon blir det ett till pass på gymmet, men med fokus på ben. Ska jobba på att stärka mina muskler runt knät så det minskar risken för skada igen.
 
Ha det fint så länge! 
 
 

Ida Wargs utmaning "ass to grass workout"

Publicerad 2013-05-20 21:24:00 i Allmänt, Dagens pepp, Träning,

 
Är med på ännu en underbar utmaning på min favoritblogg, den hittar du HÄR. Efter tre veckor med knäskada är jag ÄNTLIGEN tillbaka och det känns helt underbart. Denna öving är kanske inte helt ultimat för mitt knä, men jag tänker ta det försiktigt till en början och jag SKA klara utmaningen, finns ingen som kan stoppa mig! 
 
Fatta vilka snygga rövar vi kommer ha efter den här veckan. Vilka är med mig? :D

Back on track med träningen

Publicerad 2013-05-15 21:08:47 i Allmänt, Egoboost, Hälsa, Träning,

 
Kämpar med mina hantlar, haha. I morgon är en stor dag för mig. Får nämligen börja gymma igen och jag har även slutat gå på medicin. Så då kan jag lova att det kommer komma mer träningsinspiration på bloggen. Blir lite brist på det när jag inte fått träna på flera veckor. Men nu så!  Ser fram emot att få igång träningen igen. 
 
Körde här om dagen ett effektivt styreträningspass för överkroppen. Och herrregud vad trött jag var efter. Orkade på riktigt inte ens röra ett lillfinger. Körde fyra stycken övningar x20 fem gånger med kort vila mellan varje omgång. Insåg efter att jag just gjort 100 armhävningar i det passet. Haha, hekt sjukt om ni frågar mig! Gissa om armarna värkte dagen efter? 
 
 
 

På resande fot

Publicerad 2013-05-11 12:27:00 i Allmänt, Dagens pepp,

 
 
 
Litet smakprov från mitt slutprojekt i foto. Valde temat på resande fot, tycker så himla mycket om att resa så det var ett självklart val. Det är även kul att bryta allt matteplugg med någonting mer kreativt. Tanken är att jag ska göra klart fotoprojektet i morgon och fota det sista inne i stan. Dvs om jag kan finna mitt sl kort som måste försvunnit under onsdagens äventyr.... Juste i onsdags var jag på One Direction och jag skäms faktiskt inte över att älska det bandet. Lyssna på deras texter och låtar så tror jag ni förstår varför. Det var helt klart den bästa kvällen någonsin.
 
Puss & Kram 

Fredagstreat nyttiga chokladbollar

Publicerad 2013-05-10 22:06:00 i Allmänt,

 
Testade för första gången nyttiga chokladbollar med jordnötssmör och dom blev faktiskt väldigt goda. Var så himlans sugen på choklad så då passade dom helt perfekt. Börjar bli mycket tips på bloggen, haha. Men jag tycker om att exprimentera och när det väl blir bra är det ju kul att dela med sig ;) 
 
Dock blev bollarna en aning torra så jag skulle tipsa om att ha i en skvätt mjölk eller vatten för att konsistensen ska bli bättre.
 
Ingredienser: 
ca: 1 dl jordnötssmör 
1/2 dl agavesirap (alt: vanlig sirap) 
2dl havregryn
1 dl mixade nötter/ torkad frukt av valfri sort
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
kokos
3 tsk kaffe
 
Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienser till en smet och tillsätt så mycket kaffe och kakao som du känner för. Jag som är kär i kaffe hade en hel del i mina, men om du inte känner för det så ha i mindre. Sedan när det kommer till mixade nötter och torkad frukt tog jag hackade mandlar, hasselnötter och aprikos, men det går ävcen att ta andra nötter också. Rulla dom till små bollar och i kokos. Ställ in i kylen en stund.
Ät och njut! 
 
Happy Friday! 
 
 

Bästa frukosten

Publicerad 2013-05-10 21:45:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Gjorde en satsig frukost här om dagen och tänkte tipsa er om den. Den var sjukt enkel att göra och himelskt god! 
 
Ingredienser: 
1/2 mosad banan
1 äggvita
1/2 dl havregryn 
1tsk vaniljsocker
1tsk agavesirap (behövs inte om du inte har) 
1/4 dl frysta hallon
 
Gör såhär:
1. Mosa den halva bananen i rättså stor skål så allt annant får plats.
2. Tillsätt äggvitan och häll över havregrynen, mjölken, vaniljsockret och agavesirapen.
3. Blanda till en smet.
4. Tryck försiktigt ner några frysta hallon i smeten, ta gärna små hallonbitar. Se till så att inget hallon sticker upp ur smeten.
5. Ställ in i mikron i ungefär 2 minuter.
6. Ta ut skålen och låt den svalna en stund. Peta försiktigt med en kniv eller gaffel på kanterna av gröten och vänd sedan upp och ner på grötsmeten på ett fat. Topp gröten med andra halvan av bananen, lite yougurt runtom + varma hallon och lite kokos på toppen.  
 
Tada här har vi en helt underbar och supernyttig frukost! 
 
 
Till det så har jag självklart mitt underbara kaffe. Hoppas ni har en fin ledighet! Själv har jag varit ledig sen i onsdags och har verkligen försökt njuta av vädret mellan allt pluggande. Det är sjukt hur tiden går så fort. Snart har jag gått ut tvåan, helt galet! Kan knappt förstå att jag gått 2/3 av gymnasiet. 
 

Nyttigt och gott mellanmål + min helg

Publicerad 2013-05-05 23:25:42 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
Innehåller: Skrivad annanas & melon, 1 kravmärkt äpple, ca: 1 msk lätt vaniljyougurt och linfrön som strössel. 
 
Haft en bra helg? Själv har jag varit otroligt trött/ orkeslös hela helgen, men det stoppade inte mig från att fara runt på alla håll & kanter. Märkte att det inte var så bra, slutade med att jag sov halva dagen och låg helt utmattad på soffan. Gav mig ändå ut på 1 timmes PW för att suga åt mig den underbara värmen och få lite härlig frisk luft. Min termometer visade 21 grader idag, helt sjukt!  Nästa vecka blir kort skolvecka för mig, vilket betyder frihet och mer tid till sånt jag älskar. Så ska försöka blogga mycket mer.
 
 
Har inhandlat lite nya träningskläder. En sjukt fin löpjacka och ett grått träningslinne. Älskar färgen på jackan, den liksom lyser upp och passar perfekt när man vill ta en promenad/ löpträna på kvällen då syns man väldigt bra. Längtar tills jag får börja löpträna igen (har tjatat om det en hel del nu ja) blir lite smått otålig, så provade faktiskt att springa en kortare bit idag i samband med min PW. Kändes bra i kroppen men knät ville inte riktigt. Så får helt enkelt fortsätta vila och käka mina tabletter. 
 
 
 
 

Våren är äntligen här

Publicerad 2013-05-03 18:03:00 i Allmänt, Hälsa,

 
Fin vårbild från förra året. Visst är det härligt med vår? Älskar att vakna upp med solen genom fönstret nästan varje dag. Det bästa som finns enligt mig är att njuta av morgonstunden med en kopp kaffe i solen, åhhh då är jag i himelriket! Började denna fredag med att simma i en halvtimme, var sjukt jobbigt. Jag som annars inte simmar så ofta märkte verkligen hur anträngande det var. Däremot har jag intalat mig själv att prova på olika träningsformer för att variera lite. Det är ett stort tips om man vill få bra resultat i träningen. 
 
Måste springa till bussen nu. Ha en fin helg! 
 

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela