healthylifestyles.blogg.se

Underbar start på veckan!

Publicerad 2013-04-29 23:37:06 i Allmänt,

 
Började dagen med en fördrink bestående utav kokat vatten, citronsaft och havssalt. Smakar skit haha men är hur bra som helst för kroppen, brukar faktiskt känna mig pigg direkt. Sedan satt jag i solen och plugga en massa. Kan ju säga att det är sjukt mycket nu innan lovet. Kommer sitta nergrävd i böcker hela dagen i morgon.
 
Tog senare en lunch med mamma på en pizzeria. haha dont worry, vi beställde en varsinn räksallad. Dom har hur goda sallader som helst. 
 
 
Bestämde igår kväll att jag verkligen skulle ta en shoppingdag, dessutom var jag ledig hela dagen så det passade perfekt. Har märkt på sistonde hur uttröttade det är att springa i butiker, förut älskade jag att springa runt och shoppa, men i och med att jag började träna och dansa så hade jag hittat en ny kärlek och shopping är inte lika centralet längre. Däremot när jag väl shoppar försöker jag hitta allt som jag ska ha, så slipper jag springa runt och handla lite då och då. Kom hem med fyra kassar fyllda med massa fina vår/träningskläder. 
 På bilden var jag inne på Urban Outfitters och prova en helt magisk kjol, glömde dock bort att fota den. 
 
 
 
Fotade även lite till ett slutprojekt jag har i skolan. Vart inte helt nöjd med bilderna så ska åka in någon dag och bara fokusera på att fota. Det är ett annat fritsdsintresse jag har. 
 
 
Fick även ett trevligt jobberbjudande idag. Första gången någon faktiskt kommer fram och frågar specifikt, det gjorde mig riktigt glad. Så denna måndag har varit helt underbar och solen gör det bara ännu bättre. Avslutade min måndag med mitt favoritsnack genom alla tider, torkad annans & papaya. 
 
Fick även min medicin idag för knät, det blir inte bättre och går tillbaka ibland till svullet. Så nu hoppas jag att medicinen fungerar! Däremot måste jag hålla mig på en låg nivå när det gäller träning annars tar det längre tid för knät att bli friskt. 
 
Puss & kram på er fina! 
 
 
 

Langa Inspiration

Publicerad 2013-04-29 10:47:15 i Allmänt,

 
 
 
Gjorde en sjukt god frukost i morse bestående av det på bilden. Havregrynsgröt med skivad banan, kokos och algarvesirap och såklart mitt älskade kaffe. Har börjat dricka utan socker och funkar rätt bra, målet är att minska på mjölken. Börjar känna ett stort behov av att få vuxenpoäng och kaffe är en del av det. När jag är 18 är det nästan lag på att dricka kaffe, haha. 
 
Hade även en ide att införa lite mer mode och vardag i bloggen. Blir lätt så att jag inte hittar insiration till att blogga när jag måste tänka igenom varje inlägg extra mycket.
 
Skulle ni tycka om det? Om jag berättar lite om min dag, skrivet lite om mode och självklart så riktar jag in mig på träning och kost.
 
 
Komentera gärna och säg vad ni tycker om iden! Puss & kram 
 
 

Trött och energilös pågrund av skada

Publicerad 2013-04-24 19:42:27 i Allmänt,

 
 
Har som sagt fått en knäskada och var idag hos doktorn som hänvisade mig till röntgen. Ska få resultat i morgon men det är med störst sannorlikhet en inflamation/idrottsskada, så kommer få medicin i morgon och veta hur jag får göra med träning etc. Har bara känt mig trött och energilös hela dagen. Börjar känna mig nere för jag kan inte träna/dansa (det som jag älskar mest) Blir förmodligen inget vårruset för mig i år, om inte skadan läker fort. Hoppas verkligen det för vårruset är något jag verkligen såg fram emot. Det går inte att beskriva hur mycket jag saknar löpträningen. 
 
 
Du som har friska ben och en kropp som orkar med att träna, ta vara på det och träna. Träna för att må bra men gör det med försiktighet så du inte råkar ut för träningsskada som jag. Din kropp kan göra fantastiska saker så utnytta det! När man får en skada blir det helt klart perspektiv. 

Hembakt hälsosamt bröd

Publicerad 2013-04-22 12:01:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Ingredienser: 
2dl grovt rågmjöl
12 dl havrekli
1 dl grovhackade blandade nötter
1 dl hackad torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla® mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Rör i yoghurt och lingonsylten. Ha även i aprikoserna & nötterna. 

4. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 112 liter.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca: 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.

 
Resultatet på brödet blev såhär för mig! Det är hur enkelt som helst och jag lovar er ni kommer bli helst fast som jag. Vattnas i munnen enormt nu när jag sitter och skriver, haha. Passar perfekt att ta till frukost eller som mellanmål. 
 
För att se hela receptet finns det HÄR
 
Kram! 
 
 

Rastlös = Träning

Publicerad 2013-04-21 16:49:24 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
Trots att jag alldra helst ska vila med min skada kunde jag inte låta bli att träna ändå. Kan ju säga att det är en stor utmaning för mig att inte träna på flera dagar och lite av en veckarklocka att jag måste börja ta det lugnt med båda dansen och träningen.
 
Däremot körde jag bara mage, armar & axlar som träning idag. Får inte överanstränga knät så tog det rätt lungt. Armarna fick jobba en del med mina hantlar och jag kunde faktiskt stå i plankan med ett ben. Gjorde även det sista på Ida:s utmaning, har ni klarat det föresten? Är sjukt nyfiken så komentera gärna hur det har gått :)
 
I morgon ska jag lägga upp ett tips på hälosamt hemmabakt bröd som jag är helt besatt av! Det smakar himelskt och innehåller massa nyttiga ingredienser. Så stay tuned! 
 
 
 
Puss & kram så länge! 

Svullet knä

Publicerad 2013-04-20 14:25:04 i Allmänt,

 
Igår kväll så märkte jag att vänster knä började bli svullet. Det gör lite ont och går knappt att gå på, kan halta fram. Så därför måste jag vila från träning i några dagar. Vaknade upp idag och säg ingen vidare förbättring. Blev ändå rastlös så förtsökte ge mig ut på en kort promenad i solen, men gick ungefär 500meter sen gick det inte mer. Så himla tråkigt, hade massa kul inplanerat idag. Men då får man sitta hemma och vila i stället. Tror i och för sig det kan vara bra för mig, har svårt att slappna av ibland. Viktigt att kunna slappna av också! 
 
 
Hoppas ni får en fin lördag och njut av vårsolen! Kämpa på med Wargens magträning också! 
 
Puss & Kram

Löpträning

Publicerad 2013-04-19 14:09:00 i Allmänt, Hälsa, Träning,

 
Har sedan kanske ca: två år tillbaka löptränat regelbundet. Så tänkte dela med mig av lite tips för er som kanske är sugna på att börja löpträna/ redan håller på. 
 
1. För det första är det superviktigt att ha bra löparskor, att springa med dåliga löparskor är hur dåligt som helst för både knän och hela kroppen. Gå helst till en riktigt löpbutik, finns många proffställen i Stockholm som exemeplvis det HÄR stället. Sedan finns det självklart hur många bra löparskor som helst i vanliga sportbutiker också, men om man verkligen vill satsa skulle jag rekomendera proffs ställerna. 
 
2. Börja alltid lungt och ta inte ut dig helt innnan du ens börjat! Man kanske känner sig sjukt peppad och vill bara ut på en gång och springa en halv mil. Men det är inte rimligt! Börja med att springa kanske 0,5km och öka sedan med en halvkilometer till efter varje vecka.  
 
3. Tänk på hållningen, att luta sig fram eller bak när man springer är aldrig bra, utan försök att ha så rak rygg som möjligt och var stolt! Visa vilken badass du är och regera på gatorna, det ökar självförtroendet :)
 
 
3. Om du redan är igång och har löptränat några gånger, prova att lägga upp en delmål. Kanske klara 500meter på en viss tid? eller varför inte delta i ett lopp? Det finns hur många lopp som helst! Kolla in här: Loppen.se där finns alla Sveriges lopp med. 
 
Själv ska jag delta i två lopp i år och det ena är Vårruset 5km och andra är Midnattsloppet 1mil. Deltog i båda förra året och wow vilken utmaning det var med 1mil!  Det var även då jag insåg att mina dåliga löparskor måste skrotas, haha. Men det är både kul och viktigt med delmål tror jag. Då har du något att sträva efter och man kan känna sig motiverad. Dessutom på dessa lopp är det sjukt kul runt i kring, stämmningen och miljön är en del av upplevelsen. Skulle starkt rekomendera både Vårruset och Midnattsloppet! Så ut och löp med er nu :)
 
 
 

Omotiverad Torsdag

Publicerad 2013-04-18 18:00:25 i Allmänt, Egoboost, Hälsa, Träning,

 
 
Sitter och bläddrar igenom gamla sommarbilder och inser hur kort det är kvar fram tills för mitt fall: sommarlov (men för andra kanske bara sommar eller semester)
 
Idag känner jag mig bara allmänt trött och omotiverad, mycket info för hjärnan att ta in i skolan. Men det stoppar mig inte från att träna. Det är därför det är så himla bra med träning, för när jag känner mig trött/ arg/ sur eller bara på allmänt dåligt humör så kan jag alltid sticka iväg och träna. För mig är träning som en avslappning, där man kan släppa allt och bara fokusera på att prestera och svettas. Jag tror träning bidrar till flera bra saker som att man kan prestera och fokusera i andra situationer också. 
 
 
Ska sluta plåga er med sommarbilder! Men visst blir man lite sugen att hoppa i och ta ett dopp? Inlägg kring löpning kommer inom kort! 
 
Puss & Kram 
 

Läsarfråga: Tips på hur man håller sin budget + köpa hälsosam mat

Publicerad 2013-04-18 12:52:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
 
Eftersom jag själv är student vet jag hur det är att leva på knapp budget. Däremot bor jag fortfarande hemma så har den underbrara möjligheten att inte behöva handla maten själv. Men jag har ändå ett par tips på lager när det gäller att handla smart kring hälsosam mat.  
 
Tips 1: Skriv alltid en inköpslista innan du går och handlar och bestäm redan då att du inte ska köpa hem massa småskit, som godis, chips eller vad det nu kan vara som brukar slinka ner i korgen. Varuhusen är väldigt bra på att få kunder att köpa varor de egentligen inte behöver. Genom att exempelvis göra stora högar/pallar för då ser varan väldigt populär ut. 
 
Tips 2: Förbered repcept, kolla in böcker, läs bloggar eller kolla på Arlas hemsida (har väldigt bra recept) då är det lättare att veta hur mycket du sedan ska handla in. Det behöver inte vara så komplicerade recept! 
 
Tips 3: Leta efter "ta två för en" och utnyttja verkligen dom! Haha det är så komiskt, för när jag själv går och handlar (vilket händer ibland)  brukar jag ALLTID leta upp erbjudanden. Det känns liksom bra efteråt när man handlat, samma känsla som efter ett bra träningspass haha. 
 
Tips 4: Om man köper saker i mängder blir det billigare. Det har alltid min mamma lärt mig! Så om du köper massor med tomater som räcker länge blir det billigare än att du måste springa och köpa två tomater varje dag. Det gäller i alla fall viktsvaror. Så tänkt på det när du handlar. Det är bättre att storhandla 1 gång i veckan än att springa fram och tillbaka till affären (även fast det är bra träning, haha) 
 
 

Unna dig något!

Publicerad 2013-04-17 20:59:02 i Allmänt,

 
Halva veckan har som sagt gått. Så jag bestämde mig för att unna mig en magnum mini idag. Har cravat en magnum hela dagen så tvingade pappa att köpa hem, haha. Det är viktigt att unna sig ibland! Gör det när du presterat bra eller när du bara är sjukt sugen på någoting. Att utesluta onyttig mat helt är väldigt dumt, jag tror i alla fall kroppen mår bra av 80%-20% tänket. Då 80% av tiden är hälsosam kost och 20% är då man unnar sig något. Och se till att verkligen njuta när du unnar dig, man lär sig att uppskatta det mer då!
 
Kram! 

Halva veckan, hur har det gått?

Publicerad 2013-04-17 20:22:00 i Hälsa,

 
Morgonens frukost bestånde utav: Havregrynsgröt med varma hallon & blåbär. Till det drack jag grönt te och ett glas juice. Älskar att "fånga morgonstunden" och sitta framför en tidning (kalla mig gammal) haha eller någon bra TV: serie. Blir extra glad när solen lyser genom fönstret! Vädret har verkligen varit på topp idag, äntligen Vår!  
 
 
Föresten.. hur har det gått med IDA:s utmaning? Har ni gjort några magövningar ännu? 
Själv så ska jag vara helt ärlig att jag har inte hunnit (inte bra med ursäkter, fy Bodil! haha) nej men har faktiskt sjukt mycket att plugga för tillfället. Det är slutspurten på vårterminen, så jag har en del att ta tag i. Men nog om det och åter till träning. Tänkte göra ett speciellt inlägg med fokus på löpning, låter det intressant? 
 
Ni får hemskt gärna komma med förslag till inlägg! Tycker det är sjukt kul att hjälpa andra, så ge gärna tips eller ställ någon fråga så tar jag upp det i bloggen. 
 
Puss & Kram

Recept på inlindad kyckling med rotfrukter

Publicerad 2013-04-17 13:04:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Gjorde som sagt en supergod midag för hela familj för ett tag sedan och tänkte dela med mig av receptet. 
 
Ingredienser för fyra personer
ca: 5st potatisar (beroende på hur många som äter) 
3-4 morötter
4 stycken kycklinglår
soltorkade tomater
ett paket fetaost
zucchini 
salladsblandning
walnötter
salladskrydda
 
Gör så här:
1. Börja med att skala potatisen och morötterna, skär dom i lagom stora bitar och lägg på en inoljad plåt. Salta & peppra och kör in dom i ungnen.
2. Hacka zucchini och låt som ligga i en skål (ska läggas in i ugnen senare)
3. Skär fetaost och soltorkade tomater i mindre bitar.
4. Skär sedan kycklingfilerna i mitten (inte mitt itu som på bilden utan längs med den långa sidan om ni förstår vad jag menar?!
5. Krydda kyckligen efter smak. Bryn sedan kycklingfilerna på svag värme i smör/ olja. Lägg sedan kyckligen på ett tallrik och vänta tills de svalat lite.
6. Tryck sedan in fetaosten och de soltorkade tomaterna i det skurna snittet på kyckligen och se till så att ingen fyllning sticker ut.
7 Lägg sedan filerna på en plåt eller värmetålig "Skål" (vad heter det? haha) och ställ det in i ugnen på gallret. Potatisen och moröttterna ska fortfrande vara i ungen fast under kycklingen. Kyckligen tar lite olika lång tid beronde på hur tjock den är, våra tog ca: 30 minuter.
8. Efter ca: 5 minuter med kyckligen i ugnen släng på zucchinin på potatisplåten och låt allt stå och gotta sig en stund.
9.Så länge kan du hacka en god sallad och toppa med walnötter och salladskrydda. Och om du känner för det även göra en fetaostsås med creme freiche. 
 
Lägg upp på en tallrik och njuuut! 

Dagens dansträning

Publicerad 2013-04-16 22:32:00 i Allmänt,

 
Idag blev det eget danspass på gymmet i ca: 1,5 timme. Försöker att åtminstonde dansa 1 gång i veckan med mig själv, haha. Nej men jag tycker det är enklare att ha en lokal för mig själv och köra eget schema med övningar som jag är van vid. Sedan dansar jag även med en grym danstränare en gång i veckan också.
 
Hittade en ny låt som jag blev sjukt sugen på att göra en koreografi till. Så började med några rörelser från denna video. Tyckte dansen var sjukt cool och lite utanför min comfortzon. Brukar annars mest dansa jazz men den här var lite mer åt Hip-hop hållet. Ska fortsätta leta inspiration och nöta med dansen. Vem vet kanske lägger upp en video när jag börjar bli bättre ;) 

Välkommen alla nya läsare!

Publicerad 2013-04-16 20:15:00 i Allmänt,

 Blev oerhört glad när jag såg att min favoritblogg när det gäller träning länkat till min blogg. Sjukt häftigt! Så jag välkomnar alla nya läsare med en stor kram. Och tänker som en nystart för bloggen ska jag fixa och göra om bloggen lite. Däremot är jag sjukt otekniskt och otålig när det gäller sånt, haha. Så det kommer kanske ta en stund hoppas ni har tålamod! 
 
Puss & Kram så länge! 

Som lovat: Ett kost dag i mitt liv

Publicerad 2013-04-16 12:34:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
 
 
 
Inleder min dag med frukost. Eftersom jag har två riktigt långa sovmornar på måndag och onsdag brukar jag satsa och göra riktigt fina/ goda frukostar på dessa dagar. Annars när jag börjar tidigt blir det gröt eller yougurt till frukost. För det första tycker jag att frukost är sjukt gott, sedan är det sjukt viktigt! Som jag nämnt tidigare har kroppen varit utan näring under hela natten och behöver därför näring direkt på morgonen! 
 
Tips på bra frukostar: 
- Havregrynsgröt med topping som: valnötter/mandlar/ linfrön eller varma hallon, blåbär eller någon annan frukt
- Omelett/ stekt ägg med två hela ägg och valfri fyllning, exemeplvis: skinka, kalkon, babyspenat. 
- Grovt bröd med lax och ägg (första bilden) bra fetter i laxen och protein i äggen. 
 
 
 
Lunch: Sen när det kommer till lunch brukar det inte riktigt vara såhär fancy på vardagar. Men lyckligtvis har min skola riktigt god och bra mat. Vi har alltid ett stort salladsbord också där det även brukar finnas solrosfrön och keso (favvokombom) Just med lunch är det bra med variation (gäller iofs alla måltider) Men man kanske äter kyckling med bulgur på måndagar och sedan lax med sallad och potatis på tisdagar etc. På måndagar och onsdagar är det lite olika om jag väljer att äta hemma eller i skolan, vill jag sova lite längre äter jag hemma eller orkar jag inte fixa lunch äter jag i skolan. Men jag försöker att inte hoppa över måltiden, det är viktigt!
 
 
 
Mellanmål: är också viktigt för att hålla blodsockerkurvan på en jämn nivå. Helt ärligt så varierar det om jag äter mellanmål eller inte. Men jag brukar ALLTID ha med mig en banan i handväskan i fall jag skulle bli hungrig.    Var för ungefär en vecka sedan inne i Täby centrums life butik och hittade massa intressanta Raw bars. Flapjack heter den som är på bild nummer 1. För er som inte vet vad det innebär med raw kan ni kika in HÄR och läsa. Jag upplevde att denna bar var väldigt söt, smakade nästan som vilken annan chokladbit som helst. I efterhand läste jag innehållsförteckningen och såg att den innehöll en hel del socker, så även fast den innehöll dadlar och annat nyttigt så var det nästan som en godisbit fast nyttigare. Det fanns massa olika smaker och kostade ungefär 15:-
 
Men annars om man har tid och inte är ute på språng som jag, så är det superbra att göra en nyttig fruktsmoothie som på bilden ovan. Eller varför inte en grov macka med valfritt pålägg och som komplettering en näve nötter eller russin. Men det är bra om man får i sig något mellan målen så kurvan håller sig som en kurva och inte bergochdalbana. 
 
 
 
Sedan när det kommer till middag varierar det lika mycket som med lunchen. Men jag har fått min familj att börja äta lika nyttigt som jag, haha även fast de är lite anti mot vissa saker. Men jag älskar bulgur så mamma brukar alltid koka mycket så jag bara kan värma upp det när familjen helldre äter pommes eller vad det nu kan vara. Jag kan ibland vara lite krånglig när det gäller just middag, men när jag tränar och gör massa annat kan jag lätt fixa egen mat om det finns exempelvis kyckling, lax eller någon annat i kylen. Jag skulle tekniskt sätt kunna käka pommes om jag nu känner för det, men väljer hellre exempelvis bulgur för jag tycker om det och man blir mättare längre av det. 
 
Idag gjorde jag middag för hela familjen själv och kom på ett helt eget recept. Supergott och nyttigt!
Kan ge er receptet i ett nytt inlägg. 
 
Puss & kram så länge! 
 
 
 
 

Back on track + veckans utmaning från Ida Wargs blogg

Publicerad 2013-04-15 10:08:00 i Allmänt,

 
 
Har varit riktigt usel på att skriva här. Vet egentligen inte varför, har haft mycket att göra bara. Men det ska bli bättring på det! I morse gjorde jag denna härliga frukost med havregrynsgröt, varma hallon, musli och laktorfri mjölk. Är nu inne på tredje veckan med laktosfritt och vet fortfarande inte om jag är allergisk. Så därför har vi bokat in en tid hos doktorn som ska ta blodprov och kolla. Det är bättre än att själv exprimentera. 
 
 
Har även börjat dricka kaffe på mornarna, hälsosamt eller inte så börjar jag i alla fall tycka om det! Men än så länge måste det vara mjölk och liiite socker i för att det ska gå ner.
 
 
Tänkte även starta denna måndag med en utmaning från IDA:s blogg med att göra wargens magträningsprogram. Magen är en väldigt viktig muskel, så därför ska man inte glömma att träna lilla magen. Så då vill jag utmana er läsare att joina denna underbara utmaning, jag utmanar er att utföra Wargens magträningsprogram LÄNK program minst fyra gånger denna vecka (precis som det står i wargens blogg) KOM IGEN! Nu kör vi!!
Är sjukt taggad på denna utmaning och tror jag ska börja med en egen utmaning varje vecka.
Vad sägs om det? 
 
Ha en underbar måndag fylld med hälosamma val och träning för att stärka ditt inre! Kram
 
 

Ingen träning för mig på grund av...

Publicerad 2013-04-06 23:32:34 i Allmänt, Dagens pepp, Hälsa, Kost,

 
 
...Ont i magen. Har egentligen haft ont i magen väldigt länge, men i perioder. Kände att jag var tvugen att ta tag i det nu eftersom jag haft enorma värkar de senaste dagarna. Så bestämde mig i tisdags att jag ska avstå från lakos och gluten i en månad för att se om jag är allergisk. Om det inte fungerar ska jag kolla med doktorn. Har i alla fall avsått från träning i två dagar nu, men hoppas kunna träna i morgon. Blir så sjukt rastlös annars! 
 
Att göra kostförändringar kan få magen i obalans precis mellan förändringen. Därför är det viktigt att ändra sin kost i små doser (som jag tjatat om en del i bloggen) Speciellt om man är van vid att äta ohälsosamt och sedan direkt tar en vändning. 
 
En kostfilosofi som jag lever efter är att äta 6 gånger om dagen, (kan låta mycket och det är inte allltid man hinner det) Men genom att äta hela tiden så håller det blodsocker nivån på en jämn nivå. Men det gäller att man gör rätt val. Att äta cheeseburgare sex gånger om dagen kanske inte är så bra? 
 
I morgon kan jag lägga upp tips på vad man kan äta under en dag! 

Köttig löpträning + Tabata intervall

Publicerad 2013-04-02 23:54:36 i Allmänt,

 
 
 
Började dagens träninggspass med två omgångar Tabataintervall. Kan berätta lite mer kring det, för jag misstänker att många inte riktigt vet vad tabata är. Det är en väldigt ny träningsform där man under 20 sekunder kör intensivt med vissa övningar (övningarna kan man välja själv, HÄR finns några bra tips, man kan börja med enkla övnigar först och sedan övergå till lite svårare som: lungekick, deltalyft, rumppress, T- pushups etc.)  för att sedan vila i 10 sekunder. Denna procedur upprepas 8grr och sammanlagt blir det 4 min med en tabataintervall. Låter det komplicerat?! prova att googla eller fråga gärna mig :)  Om du är sugen ladda även ner tabata appen så blir det enklare att hålla koll på tiden. 
 
Jag upplevede att träningen blev väldigt stressig i och med att man kör intesivt i 20 sek, sen får man enbart 10 sek att vila. Men jag tänker ge det två försök till ( det sägs att man måste prova saker tre gånger innan men vet  om man tycker om det ) Det sägs även vara väldigt effektiv träning! 
 
 
Tyckte inte Tabataintervallerna räckte för dagens träning, så jag körde en spontan löprunda. Sprang ungefär 5km på 35 minuter vilket är samma resultat som jag fick på vårruset förra året. Vet inte om det är bra eller inte, men jag tror man måste starta försikigt i början av en löpsäsong, annars är det risk att man skadar sig. Sista 500 metrarna sprang jag för kund och fosterland upp för en backe till denna låt. Får alltid rysningar av denna låt vid träning och kör alltid 100%. Bästa träningslåten helt klart! 
 
Nej nu tänkte jag ta min skönhetssömn, sömn är viktigt för hälsan! God natt alla fina <3

Min hälsoresa till Tylösand

Publicerad 2013-04-02 23:23:32 i Allmänt,

 
 
 
Har haft en helt otrolig påskhelg nere i Tylösand och tänkte dela med mig av min resa. Första kvällen när vi kom ner åt vi fem rätters middag på hotellets restaurang, har nog aldrig ätit så gott så länge jag levt i alla fall. Det var nästan Gordon Ramsey kvalite på maten! 
 
 
 
Bildkvaliteen var däremot inte lika bra som maten! 
 
 
Direkt efter det kröp vi ner i hotellrummets otroligt sköna sängar! 
 
 
 
Första dagen åt vi på en stor frukostbuffe, det stog en kille och stekte omelett (gissa om jag blev lycklig? MVH omelett älskaren) det fanns även färskpressad apelsinjuice som man pressade själv. Huur gott som helst! Det fanns även 10 olika brödsorter, massa olika pålägg, yogurt och man kunde även göra sin egna musli med torkad annanas och papaya (återigen lycka för en torkadfruks älskare som jag) 
 
 
 
 

Efter det tog vi en långpromenad i solen (på sopade gator!!!!) och ner mot havet/ stranden som förövrligt sträckte sig flera mil bort ( sista bilden) Utsikten var något som ligger i topp med vår Portugal resa. Visste inte att det fanns sånna vackra platser i Sverige?! På bild nummer två ser det ut som sommar och kan lova det kändes precis som det förutom att det var lite kyligt i luften. 
 
 
Annars har vi även tränat yoga, badat både utomhus och inne, suttit i ångbastu, drucikt grönt te i en avslappningsdel med utsikt över havet och lugn musik i öronen, ätit hur mycket som helst och inte ångrat en enda bit, varit på en 60 min lång helkroppsmassage som kosta nästan hela mitt studiebidrag. Men värt varenda krona! 
 
För er som vill resa bort till ett fridfullt ställe utan stress och press är det här helt perfekt. Jag har nog aldrig varit så avslappnad som då och man märker verkligen hur stressad man är i sitt vardagsliv när man kommer till ett ställe där det inte går att stressa. Rekomenderar detta otroliga hotell starkt! Tror alla behöver komma bort på ett spahotell lite då och då, det är viktigt att unna sig! 
 
 

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela