healthylifestyles.blogg.se

Läget?

Publicerad 2013-06-28 19:19:22 i Allmänt,

 
Länge sen! Vad har hänt sen sist då? 
 
Jo jag har tagit tummen ur röven och gått till frissan, visat upp ttå bilder och låtit henne pensla på färg. Vart totalchockad när min spegelbild visade SVART när håret var urtvättat. Men färgen vart något ljusare när det torkade och den är betyligt finare i solljuset. Är dock inte helt nöjd eftersom jag tidigare var helt blond, dessutom är min hy, ögonbryn och ögonfranser väldigt ljusa. Blir en himla stor kontrast, så ska tillbaka om två veckor för att ljusa upp det en aning. 
 
 
Det var den här färgen jag ville ha! ...Men nog om hår och lite mer snack om träning och kost. Har nu levt en vecka utan gymkort och det har gått bra än så länge. Har tränat på baksidan hemma och det har funkat väldigt bra. Har ändrat kostvanor och äter numera MÅNGA gånger om dagen, men i rätt mängder. Förut satsade jag på de stora måltiderna som frukost, lunch och middag. Men insåg att mitt blodsocker hamnar för lågt om jag inte äter däremellan. Har redan märkt skillnad och orkar så himla mycket mer nu, känns underbart! 
 
 
Gav mig ut på en löprunda här om dagen och det var LYCKA rakt igenom att kunna springa nästan 4 km, men med lite stopp då och då för att inte överantränga knät. Alltså det går inte att beskriva hur skönt det var!! Dock springer jag som en snigel, haha. Men ser fram emot att öka farten vecka efter vecka. Det handlar om att lägga upp delmål, ingen ide att köra gärnet direkt efter en skada. 
 
 
I morgon kväll/ natt drar jag till Gotland i en vecka. Ska bli så himla skönt att komma iväg, ser fram emot sol, bad, chill och träning. För tillf'llet har jag nu jobbar två dagar i rad och ska även jobba i morgon innan vi far i väg. Hörs i morgon om inte senare. Kram
 

Midsommar i dalarna

Publicerad 2013-06-20 16:37:30 i Allmänt,

 
Ska fira midsommar i dalarna över helgen och väljer att lämna datorn hemma. Vi kommer visserligen bo på hotell och ha tillgång till internet, men jag måste vila mitt trötta huvud från datorn ett tag känner jag. Uppmuntrar er att också göra det, om ni inte vill läsa min blogg dvs, haha :) Så jag ville bara flika in och önska er fina läsare en underbar midsommar med massa dans, sol och god mat. Ut och njut i värdet! 
 
Puss och kram 

People that matters

Publicerad 2013-06-19 19:52:22 i Allmänt, Dagens pepp,

 
Satt igår och kollade på den Eurovision for young dancers och kände mig otroligt danssugen. Har inte dansat över huvudtaget på tre månader nu för mitt knä. Men knät kändes bra i morse så jag cyklade ner till gymmet, lånade lokalen och körde ett kort men intensivt danspass med uppvärmning, stretch och koreografi. 
 
Det var inte fören då jag märkte hur otroligt mycket jag saknat dansen och jag vart överaskad att min vighet och stretch fanns kvar. Trodde att skadan skulle ta bort allt. Men nejdå det fanns kvar, kändes riktigt kul!
 
 
 
 
 
Sen var det dags för att fira Ida fina som fyller 18 idag. Jag och Rebecca hade gjort en liten plan kring en överaskning som gick sådär, haha. Men det var sjukt kul i alla fall! Vi käkade glass, jordgubbar och sippade på moserande alcoholfritt jordgubbsvin, badade i jacuzzi och självklart det viktigaste att fira 
Idas födelsedag. Grattis igen världens bästa! Många pussar och kramar till födelsedagstjejen <3
 
Skulle gått på konsert ikväll men kroppen sa nej. Kände mig trött och svag i hela kroppen, så det får bli vila för mig i kväll. 
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 
 

Överbliven sallad

Publicerad 2013-06-17 14:25:37 i Allmänt,

 
Denna underbart goda sallad åt jag idag till lunch (Fördelen med att jobba inom resturangbranschen) Kycklingen var sjukt god och det vattnas i munnen bara av att se bilden, haha. 
 
 
 
Igår provade jag att träna ute på baksidan. Värmde upp genom att springa några varv runt huset och valde sedan fyra övningar från boken som jag körde 5x20.
 
Idag vaknande jag sent och har egentligen inte rört så mycket på mig än. Jo från soffan till solstolen, inte längre än så. Jobbade hela dagen igår från elva till stängning, så kan förklara varför jag inte orkar röra på mig. Men i kväll blir det gymmet för hela slanten, gymkortet går ut nu på lördag. Efter det kör jag ett uppehåll med träning på hemma/bortaplan. Kommer inte vara hemma så mycket efter juni. Så därför är det bättre att ta ett uppehåll. 
 
Önskar er en fin måndag så länge! 
 
 

Det fina i livet

Publicerad 2013-06-14 23:29:06 i Allmänt,

 
I morse firade vi att min bror slutat nian, eftersom jag har lov och mamma var ledig så fixade vi en mysfrukost med jordgubbar, cider och massa gått. Tror han blev riktigt glad. 
 
 
Sedan åt vi en lunch på The public med pappa och jag provade deras räksallad denna gång, inte alls lika bra som ceasarsalladen men riktigt god den med. 
 
 
Kände mig helt slut och mör i kroppen idag så bestämde mig för att ha en minispa kväll här hemma. Ångande ansiktet med lavendel, gjorde egen ansiktsmask med havregryn, honung och yogurt, kylde ögonen med gurka, gjorde en läppskrubb av socker och badade fötterna samt målade naglarna. Känner mig fräch och som ny igen! 
 
 
 
 

Abs and ass + lunch med tjejerna + den spännande nyheten

Publicerad 2013-06-13 22:08:14 i Allmänt,

 
 
 
Kickstartade denna dag med att vara en timme för tidigt på gymmet, haha. Antingen var jag lite för peppad på ett abs and ass pass eller så var jag trött och förvirrad. Körde i alla fall mitt pass och det kändes i röva kan jag säga!  Har kört passet en gång förut och det var sjukt jobbigt, men denna gång gick det bättre! 
 
Tycker om abs and ass pass eftersom det blir som en PT timme där hon som kör passet bara matar på och petar på en lite extra. Annars när jag kör mina fria pass på gymmet blir det inte lika tufft. Då är det lättare att skippa ett reps eller flera. Jag tycker man får bättre kontakt med rumpa och mage på passen också. Det bränner verkligen, precis som det ska vara! 
 
 
 
 
Sedan var det dags för lunch med bästa brudarna hos Ida. Hon hade gått upp tidigt och lagat värsta måltiden och gjort det mysigt med ljus och allt, hur fint? Vi blev ju minst sagt riktigt bortskämda!
Riktigt fina vänner det där <3
 
 
Och nu till den spännande nyheten. "trumvirvel" haha. Nej men jag bokade (för fem minuter sen) flybiljetterna till Nice i Franrike. Jag ska dit i två veckor i början av augusti med Studin och lära mig franska. Egentligen är det helt sjukt och jag fattar inte att jag just bokat biljetter. Kommer bo tillsammans med flera andra i en delad lägenhet och kommer bara studera några timmar på dagen och sedan resten av tiden upptäcka, bada, shoppa och ha de underbart i Nice. 
 
Anledningen till att jag ville åka till just Nice var för att jag har alltid velat lära mig franska, vilket är precis det jag kommer få göra där nere. Sedan har Nice och franska rivieran alltid varit ett resemål som jag velat pricka av på min reselista. Jag börjar bli lite nervös eftersom jag ska flyga ner helt själv, men sen kommer jag nog känna mig trygg när jag väl kommer dit, förhoppningsvis! 
 
 
Så det var den spännande nyheten! Nu gäller det bara att lära sig språket lite grann (så jag åtminstonde fattar vad dom säger) och ska även läsa på vad man kan hitta på för skoj i staden. Ska bli riktigt kul. 
 
Puss & Kram! 
 
 
 
 
 

Sol, ansiktsbehandling, ceasarsallad och ännu en underbar dag

Publicerad 2013-06-12 23:06:44 i Allmänt, Dagens pepp, Hälsa,

 
Idag mina damer och herrar har jag ätit jordens godaste ceasarsallad på den HÄR ställlet. Godaste någonsin och värd varenda liten krona. Kommer helt klart bli en del besök där i sommar och min stackars plånbok kommer få lida. 
 
 
 
 
 
 
Häng i djurgården, posat lite sådär casual i ett träd (var livrädd, trodde jag skulle ramla ner och dö vilket jag typ håller på att göra på bilden) Hängt med små söta ankungar och tjejen på bilden ovan.
 
 
 
Därefter var det dags för spabehandling på DaySpa. Jag valde en expressfräsh ansiktsbehandling som var heeelt underbar. När jag kom ut därifrån hade jag fått ett helt nytt ansikte, det kändes som att ansiktet kunde andas igen efter all smuts och skit som det stått ut med under vintern. Måste göras om igen! Helt grymt bra ställe med väldigt bra priser! 
 
Som avslutning på denna dag sitter jag med ett leende på läpparna och kollar flygresor. Fick ett mejl i morse som är anledningen till det. Mer om det berättar jag om i morgon...
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänkvärt tv program kring träning och hälsa

Publicerad 2013-06-10 22:20:57 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
Ett väldigt intressnt TV program just nu på trean som handlar om träning och hälsa och hur det kan gå för långt. Eftersom jag älskar träning och hälsa är det här sjukt intressant och även tankeställande att se på. Visste inte ens att det fanns en sjukdom: Ortorexi som är en symptom där ens träning gått över till besatthet.   
 
Jag vill bara skriva lite tänkvärt kring detta eftersom min blogg är nischad åt det hållet. Jag har själv varit nära av att NÄSTAN vara besatt av träning och kost (men definitivt inte i samma mängd som TV programet handlar om) Det var precis innan jag skadade knät. Då dansade jag på rätt avancerad nivå, tränade på gym samtidigt och åt alltid hälsosamt förutom på helgerna. Efter min knäskada fick jag en tankeställare och idag tar jag det mycket lugnare med träningen, har dessutom inte danstränat på ett tag nu. 
 
 
Men det är så himla viktigt att veta vart gränsen går, när kost och träning styr ens liv och när man gör fel prioriteringar i livet som att välja träning framför familj etc då ligger det precis på gräsen till besatthet. Jag vill med min blogg inspirera alla att leva ett hälsosamt liv med regelbunden träning med lite utmaning för att man ska utvecklas, INGET ANNAT!
 
Även fast det kan se ut så så är jag inte helt besatt av att äta hälsosamt, idag åt jag en chokladbit till exempel. Jag kan även äta en pizza utan att ha någon som helst ångest, men jag tycker personligen att en bulgursallad med räkor och sallad är SÅ mycket godare och frächare än en pizza. Det är vad jag tycker! Sen har jag stött på många som känner sig provocerade av det, men det något jag helhjärtat står för. 
 
Kolla gärna in programet HÄR och skriv gärna vad ni tyckte i komentarerna nedan. 

Slö och trött + ingen träning idag

Publicerad 2013-06-10 18:58:58 i Allmänt, Hälsa,

 
Har inte mått så himla bra idag. Kroppen säger ifrån och jag orkar knappt röra en fena. Förmodligen är jag  sliten och utmattad efter den hetsiga helgen, men brukar känna mig sådär halvbra rätt ofta. Stress kanske? Men det är bra att jag har lov så jag kan vila ut ordentligt. Så då blir det ingen träning för mig idag, kanske kör lite Yoga om jag orkar.. 
 
 
Tog mig ner till centrum ändå av den kraft jag hade för att leta efter ett kosttillskott som hjälper mot slö/ trötthet, hittade dock det inte. Så ska fortätta leta i morgon. När jag var nere i centrum hittade jag även denna fina ring på H&M, men har problem med att komma ihåg vad märket står för. Är det hopp, karma, kärlek? kommer inte ihåg, haha.
Ni får mer än gärna hjälpa mig! Tyckte den var väldigt fin i alla fall. 
 
Puss & Kram 

God morgon måndag

Publicerad 2013-06-10 13:48:07 i Allmänt,

 
Denna underbart goda frukost gjorde jag i morse. Smakade lika gott som den ser ut. Så tänkte dela med mig av receptet till er! Har gjort ett liknande recept förut som ni kan hitta HÄR
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 äggvita (spara ägggulan i en skål) 
1 halvstor mogen banan
frysta hallon/ blåbär (eller andra bär) 
naturell yougurt 
Kakao
 
Gör så här: 
Mosa en halv banan i en skål och tillsätt havregryn och äggvitan. Blanda ihop till en smet och ställ in i mikron i ca: 2 minuter. När den är klar låt gröten svalna lite innan du petar ut kanterna och vänter upp och ner på smeten på en tallrik så att botten av gröten ligger uppåt på tallriken. Värm hallonen i mikron en stund tills dom blir lagom varma och lägg det i mitten på gröten. Skär andra halvan av bananen och lägg som dekoration runt. Häll lite yougurt runt gröten och tillsätt även de frysta bläbären och toppa med lite kakao.  
 
obs: Anledningen till att det står spara ägggulan i en skål är för jag tycker det är himla synd att slänga den. Så jag brukar hetta upp en panna, ha i lite kokosolja och steka den med örtsalt, mums! Är hur gott som helst och då slipper man ha ångest över att slänga ägggulan. Det är faktiskt rätt dyrt med ägg (om man köper ekologiska kvalitets ägg, som vi alltid gör) Dessutom ska man tänka på matsvinnet och miljön!
 
Om du är modig så kan du prova att svepa äggulan bara som den är, haha. Inget jag vågat prova än i alla fall! 
 
 
 
Vaknade 20 i tolv och kände mig väldigt sliten sen igår. Trött i huvudet och träningvärk i armarna. Sitter fortfarande i pyjamas och slappar i soffan. Men måste ändå ta mig ut och fixa en massa ärenden, klipptid ska bokas, telefonsamtal ska ringas och kläder ska lämnas tillbaka... 
 
Ha en fin måndag! <3

Dagens träningspass

Publicerad 2013-06-09 21:41:36 i Allmänt, Hälsa, Kost, Träning,

 
Körde att riktigt köttigt arm och ryggpass på gymmet idag. La på lite extra kilo och lite extra reps så det brände riktigt rejält i armarna. 
 
 
 
Gillar min träningsjacka, kommer från Cubus. Tror jag ska åka in och köpa en sport BH i samma färg också, för min lila börjar bli för liten, hehe.
 
Nu tänker jag sova snart, suuuper trött efter en lång dag. Puss 

Misslyckad tur till stan + jobb

Publicerad 2013-06-09 18:53:47 i Allmänt, Dagens pepp, Kost, Träning,

 
Tog mig upp tidigt i morse för att åka in på en bloppis. Ville så sjukt gärna träffa Kenza, Angelica Blick, Andreas Wijk, Fanny Kyckmans som var där och sålde sina grejor. Eftersom jag skulle jobba vid tolv, var tanken att jag skulle ta en kort tur, blev ju inte direkt så. Möter en kö som är så lång att jag inte såg slutet på den. Så då spack den ideen. Tog tåget hem igen för att sedan jobba fyra timmar. 
 
 
Här ser man lite utav kön, den sträckte sig förbi träden och ännu längre bort. Fick en känsla av att folk sovit där och tältat under natten, haha.  
Jobbet gick rätt bra, tiden flöt på och kunderna var inte så krävande idag, haha. Resten av veckan tänker jag VILA och njuta av att vara ledig. Hela helgen har varit väldigt intensiv, så ser fram emot att ta en fet sovmorogn i morgon. Men först måste jag träna. Har knappt hunnit träna på hela veckan. Så fick lite energi efter en supergod middag som bestog av fisk, bulgur och stekt svamp, zuccini och hallomiost. Åhh himleriket! 
 
Hörs sen! 

Perfekt lunch och recept på ett nyttigt morotsbröd

Publicerad 2013-06-09 12:14:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
Ibland blir jag själv förvånad över hur jag orkar gå upp extra tidigt bara för att göra extra fin frukost eller lunch. Men det är något som är så speciellt med frukosten eller lunchen (beroende på hur sent man vaknar) Älskar att kickstarta dagen och tycker det är himla kul att prova nya saker i köket. 
 
För någon vecka sedan gjorde jag en (egentligen misslyckad bananbankaka) men jag tycker nästan en bananpannkaka är godare när det är lite som scrambled eggs. På toppen av det hade jag frysta bär, banan, agavesirap och kokosflingor.
 
 
Provade även att göra några morotsbröd från den HÄR tjejen. Hon lägger upp massvis med grymma nyttiga och framförallt ENKLA recept. Kika gärna in hennes instagram och följ henne. Hon ger grymma tips!
 
Tänkte först när jag såg morotsbrödet att det här kommer jag inte orka göra, men gud så enkelt det var! 
 
Recept: 
2 dl havregryn 
1/2 dl riven morot
3/4 dl yougurt 
1 tsk bakpulver (eller mindre) 
1/2 tsk olivolja
Några droppar med sötma (honung, stevia eller agavesirap) 
och en nypa kanel
 
Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Mixa alla torra ingredienser och ha sedan i de resterande ingredienserna. Rör om till en smet och gör små bullar av de och lägg på en plåt. Släng in dom i ugnen i ca: 15min. 
 
obs: Vill bara nämna det att jag hade 1 tsk bekpulver och jag upplevade att brödet smakade väldigt mycket bakpulver, så jag rekomenderar att man har väldigt lite eftersom det här receptet är för ungefär 3-5 st små bröd. Jag tyckte att brödet smakade nästan precis som kanelbullar med kanelen, om man inte gillar det så ta bort kanelen så smakar det mer som ett bröd. Men annars var det ett super enkelt och gott bröd att göra! 
 
Enyoj! 

Det fina med sommaren

Publicerad 2013-06-08 21:37:31 i Allmänt, Dagens pepp, Hälsa,

 
 
 
Den underbara värmen! Det som jag uppskattar med sommaren just nu är: 
 
De vackra träden, att kunna gå barbent, parker där man kan ha picknick,  ljuset, värmen, dofterna och de varma nätterna. 
 
Skulle kunna göra listan så mycket längre, men herregud vad det gör skillnad på den här varma årstiden. 
 
 
 

SOMMARLOV

Publicerad 2013-06-07 16:26:36 i Allmänt, Hälsa,

 
Äntligen är dagen här, dagen då jag tar Sommarlov. 80 dagar av underbar ledighet väntar och jag har nog aldrig varit så taggad. När jag kommer hem innanför dörren står en vacker bukett rosor och jordgubbar på bordet. Gissa om jag blev glad?! Nästan tårögd, så himla fin mamma jag har! 
 
 
I skrivande stund sitter jag på baksidan och njuter av mina jordgubbar i den tryckade solen.
Mmm det är livet de! Ska kickstarta mitt lov med jobba hela helgen (och förstås fira att jag fått sommarlov)  tror det är bra med tanke på att jag lätt blir rastlös av att inte ha något att göra. Men det ska även bli oerhört skönt att få vila ut också! 
 
Har massa spännande inlägg och planer kring bloggen så håll ögonen öppna under nästa vecka! 

Dubbelpass på en måndag

Publicerad 2013-06-03 18:22:39 i Allmänt,

 
Riktigt nöjd efter ett svetttig pass på gymmet. Var så himla taggad på att träna idag att jag körde ett kort pass innan lunch och sedan ett på eftermiddagen. Härligt härligt!
 
Innan lunch körde jag lite av veckans utmaning, 40 armhävningar och 80 "ass to grass". Det var sjukt varmt i morse så kan ju säga att svetten bara forsa.. har aldrig varit så skönt att ta en iskall dusch efter det.
På eftermiddagen körde jag 4,5 min planka med paus mellan varje minut, benpress 3x20, "axelpress" 4x20, diverse situps, rodd och avslutade 5 minuters intervall på löpband. 
 
 
Nu ska jag stoppa i mig massa protein och hoppas innerligt att vi har en avokado hemma, annars blir jag ledsen haha. Är helt besatt av avokado, finns det någonting bättre än en perfekt mogen avokado? Nej tror inte det. Hoppas ni har en fin måndag och vill gärna att ni deltar i utmaningen. Taggar vi inför sommaren med massa härlig träning! 
 
 

Beyonce + Veckans utmaning

Publicerad 2013-06-03 16:02:37 i Allmänt,

 
I onsdags var jag på Beyonce konserten, herregud säger jag bara! Den där kvinnan är helt otrolig, helt klart dne bästa konserten jag någonsin varit på. Går runt och lyssnar på hennes låtar hela tiden och får aldrig nog. Har varit lite of på bloggen, kan ha att göra med att förra veckan var sista ruschen i tvåan. Deadline var på fredag, så hade en hel del att göra. Men nu är jag fri och ledig, tar sommarlov nu på fredag. Pepp! 
 
Så lovar att det hädanefter ska bli massa roliga blogginlägg. 
 
 
Tänkte även köra IDA:S utmaning och vill gärna att ni läsare ska vara med! Om ni skulle vilja hänga med på denna utmaning så kan ni skicka en komentar, så fixar jag en länkning här på bloggen. Precis samma kör IDA på sin blogg. Är sjukt taggad att träna hårt nu, i och med att mitt gymkort snart går ut. Snyft! Efter det får jag träna hårt hemma i ställlet. Nu ska jag rusa ner till gymmet för att köttigt pass! 
 
Puss & Kram

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela