healthylifestyles.blogg.se

Hälsoresa till Tylösand

Publicerad 2013-03-29 19:14:32 i Allmänt,

 
 
 
 I morgon åker jag och familjen till ett spahotell i Tylösand. Vi ska huvudsakligen vara där för att fira mamma som fyller jämt men jag ser det även som en hälsoresa. Vi kommer äta god mat, ha tillgång till en spaanläggning, gå promenader i solen på stranden, gå på massage, träna och bara ha det helt underbart. Mamma bokade in en helt otrolig behandling: hårbotten, hand, fot och ryggmassage med varma stenar. Känns  välbehövligt i och med att jag känt mig väldigt trött och slö på sistonde. Misstänker även att jag har brist på hjärn i kroppen eller å är det något annat. 
 
 
 Körde rätt hårt med träningen båda i förrgår och igår. I onsdags körde jag  ett intensivt löpintervall pass i en lång trappa och igår dansade jag i 1,30 min. Har vilat idag och kommer förmodligen göra det i morgon med, det är super viktigt att lyssna på kroppens signaler. Är man trött/ mår dåligt MÅSTE man vila från träningen, annars kan det sluta i någon tråkig sjukdom. Så jag hoppas jag känner mig piggare i morgon. Vi hörs om några dar! 
 
 

Go nuts

Publicerad 2013-03-29 00:26:29 i Allmänt,

 
Nötter är någonting som är himla bra för kroppen. Dessvärre är det många om är allergiska vilket är väldigt synd för själv tycker jag nötter är väldigt gott och det är även väldigt bra för hälsan. De innehåller antioxidanter, bra fibrer, fetter och protein. Det är perfekt att äta efter träning i och med att man fyller på i proteinförrådet och det ger snabb energi. Det är att föredra med osaltade nötter, vi svenskar har dock en tendens att äta alles för mycket salt. Det kan vara en orsak om man har för högt blodtryck och kan leda till X-antal hjärtsjukdomar. Men nu behöver vi inte heller överdriva, att äta salta nötter behöver inte nödvändigtvis leda till massa sjukdomar. Det handlar om att äta med måtta. 
 
 
Testa att ha i nötter i din kost, exempelvis kan man hacka mandlar och valnötter och ha på gröten till frukost. Eller varför inte göra en fruktsallad och sedan hälla över lite hackade naturella cashewnötter? "Go nuts" vågra prova udda kombinationer med nötter och tillslut så hittar man sin favorit. Och kom ihåg, det är okej att äta salta nötter men gör det med måtta (och måtta enligt mig är 5-6 gram per dag, enligt denna källa) Men jag tror att naturella nötter håller i längden och genom att stoppa i det i kosten blir det både godare och lättare att få i sig. 
 
 

Bra sätt att starta dagen på!

Publicerad 2013-03-27 11:26:03 i Allmänt,

 
Startade denna underbara onsdag med hemmagjord chailatte, avokado och jordnössmörmacka. Till det så fick jag en underbar dos av D-vitamin med sol på både ben, armar och ansikte. Har även lyckats få fram några bruna fräknar i ansiktet. Räcker med att jag vistas i solen i 10 minuter och vips så är mitt ansikte fyllt med massa nya fräknar. Ska fortsätta denna halvlediga dag med en joggingtur ner till gymmet för att sedan förhoppningsvis få ett litet danspass i lokalen och sedan jogga hem. Blir dagens lilla experiment! Till lunch tänker jag fixa en god räk och avokadosallad. Ha en bra dag!

Hemma igen!

Publicerad 2013-03-23 01:01:00 i Allmänt,

 
Nu är jag hemma igen efter en helt obeskrivligt grym resa. Har upplevt så mycket nytt och häftigt i en helt annan kultur och jag är helt dö kär i Istanbul. Jag vet att detta är en träningsblogg men tänker ändå låta er få ta del av min resa. För resa är ett lika stort intresse som dans och träning. Och med tanke på träning kan jag ju säga att vi har fått en del träning där borta med tanke på all vandring. Många långa trappor, branta backar  och flera kilometers vandring varje dag. Hela kroppen är trött och slut efter denna vecka. Nu ska jag sova igen alla timmar jag missat, skriver mer i morgon. God natt! 

Tips på hälsosamt hembakt bröd

Publicerad 2013-03-20 13:09:00 i Allmänt, Hälsa, Kost,

 
 
Det här brödet är bokstavligen magi! Bakade det för att tag sedan och har nog ätit det varje dag sen dess. Det innhåller massa nyttiga ingredienser och är superenkelt att göra. Du behöver bara:
 2 dl havregryn
5dl dinkelmjöl
1dl linfrön
1 dl sesamfrön
2tsk bikarbonat
en nypa havssalt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt (vanilj funkar också) 
 
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60min.
 
Receptet tagit härifrån
 
Hur enkelt och gott som helst, är helt perfekt att rosta! 

Egoboost

Publicerad 2013-03-18 12:59:00 i Allmänt, Egoboost,

 
 
Det är lätt att glömma att boosta sig själv. Men vad menas egentligen med boosta? Det kan defineras olika, men jag ser det som att man dagligen påminner sig själv hur bra, vacker, underbar och fin person man är. Ska jag vara ärlig är jag inte speciellt bra på att boosta mig själv. Det tror jag många behöver öva på. Prova att tänka på tre bra saker du gjort/ känt under dagen och tre bra saker som du tycker om dig själv (måste bara vara bra saker som: vacker, pålitlig, rolig etc) Ställ dig sedan framför spegeln varje kväll och säg dom rakt ut. Kan känns skittöntigt i början, men gör det till en vana och man kommer automatiskt må bättre. Ge det lite tid! Och det säger jag även som en påminnare för mig själv. Jag tror vi alla måste skärpa oss när det gäller att boosta sig själv. Det är faktiskt livsviktigt! 
 

Dagens träningspass

Publicerad 2013-03-17 22:44:38 i Allmänt,

 
 
Idag körde jag spinnning intensiv på gymmet. Åh vad jag har saknat det passet! Älskar känslan när svettet rinner från pannan och man börjar känna hettan tränga sig fram genom kinderna, då vet man hur hårt man har tränat. Det låter kanske helt sjukt, men jag njuter verkligen när jag pressar mig som allra mest vid träning. Det är en härlig känsla på nått sätt. Dessutom efteråt så känner man sig som en helt ny människa med starka ben och fylld med massa bra endorfiner. 
 

Ta vara på dagen!

Publicerad 2013-03-16 10:37:43 i Allmänt,

 
 
 
God morgon! Helt underbart att vakna upp med solens strålar genom fönstret, jag blir i alla fall sjukt pigg och glad av solen. Tänker snart ta vara på den fina dagen genom att ta en härlig promenad till gymmet för antingen ett danspass eller styreträningspass, beror på om danslokalen är ledig. Ha en härlig lördag fylld med massa D-vitamin från solen och försök verkligen ta vara på dne fina dagen! Kram
 

Hälsosamma drycker

Publicerad 2013-03-15 20:32:24 i Allmänt,

 
Fick ett tips om denna dryck av en vän för att tag sedan. Provade den med äpplen, päron & hallon idag och är helt förälskad! Den innehålller enbart fruktjuice som är direkt pressad av frukterna, den innehåller inga konstiga kemiska ämnen utan bara hälsosamm frukjuice. Jag trodde den skulle smaka surt då i och med att de flesta produkter tyvär gör det utan alla dåliga ämnen. Men det var verkligen tvärtom, hur söt & god som helst! Om jag känner mig själv tror jag detta kommer bli en ny frukostfavorit. Perfekt sätt att starta dagen på med massa bra vitaminer och antoxidanter. Finns på Ica för endast 19:- Spring & köp! 
 
 
En annan dryck som sägs vara väldigt hälsosam är kokosvatten. Jag provade denna för någon vecka sedan och hade väldigt svårt för smaken! Den smakade lite beskt, salt och konstigt tyckte jag. Däremot har jag hört många som älskat den, så jag tror det är väldigt individuellt. Den finns även som smaksatt med annans & guava eller mango och passionfrukt. Har inte provat dessa men tror jag skulle gilla dom smakerna mer. Drycken sägs innehålla viktiga mineraler & salter som återställer vätskebalansen bättre än vatten. Det kan vara värt att prova, det går även hur bra som helst att ha i en liten skvätt i sin smoothie om man inte skulle gilla drycken rakt av. 

Angående min dåliga uppdatering

Publicerad 2013-03-15 19:37:35 i Allmänt,

 
Var ett tag sedan jag uppdaterade på bloggen och tänkte berätta varför. Jag kände för att ha en bloggfri/ facebbokfri vecka eftersom det tar väldigt mycket tid och jag behövde fokusera på mig själv (viktigt att göra det ibland) Det är ger en perspektiv, man slösar så jäkla mycket tid på onödiga saker och det var därför jag ville vara utan det en vecka. Prova en hel vecka utan sociala medier och gå ut och gör saker! Gör saker som du annars kanske aldrig gjort, då du kanske bara suttit framför datorn och läst bloggar i stället. Men sedan efter en vecka kan du gå tillbaka till det normala för att se skillnaden. Jag har i alla fall hunnit med en massor och det har varit både skönt men en aning uttråkande. 
 
Så till saken, är tillbaka nu igen och tänker fortsätta att tipsa/ skriva på träningsbloggen. Reser dock till Istanbul hela nästa vecka, men jag fixar tidsinställda inlägg som ni kan roa er med så länge. Tänkte tipsa om hälsosamma drycker i nästa inlägg. Stay tuned! 

Tips på lyxfrukost

Publicerad 2013-03-07 19:49:10 i Allmänt, Kost,

 
 
 
 
 
 
Igår Gjorde jag en riktig lyxfrukost, brukar alltid försöka göra det när jag har sovmorgon. Så tänkte tipsa om denna nyttiga och underbart goda frukosten som är superenkel att göra om man har lite extra tid på morgonen. 
 
Recept till omeletten: 
2 ägg
ca: 1 näve bladspenat
2 skinkbitar 
tomat som garnering
 
Jag brukar alltid vispa upp äggen först så blir det enklare att sedan ha i resten av ingredienserna. Så efter du vispat upp äggen hacka bladspenaten & skinkan och häll i och rör om med en gaffel. Jag brukar steka med rapsolja för det blir en fin stekyta och jag tycker dte är godare, men smör funkar lika bra det med. Sedan är det inte helt lätt att få till en snygg omelett, det krävs en del misslyckanden för att få till en riktigt snygg en. Men jag tycker omeletten nästan blir godare ju fulare den ser ut, haha men det är jag det! Servera gärna med tomat eller någonting inom grönsakskatergorin på topppen och Voila en supergod omelett! 
 
Recept för hallon/ tropisk smoothie: 
1 skivad banan
1/2-1 dl frysta eller färska hallon
1 dl blandade frukter (jag tog frysta tropsik mix" med annans, mango, vindruvor etc) men det går lika bra att ha annan frukt också, se bara till att hålla dig till 1dl så smoothin inte bli för lös/ tjock. 
1 kiwi 
1 & 1/2 dl lätt yogurt 
 
Skiva först bananen, ha sedan i resten av frukterna och ta sist i yogurten och mixa allt i en mixer. Häll sedan upp i ett fint glas och toppa med musli, granola eller kokos, jag valde en granola med hallon och kakao. Mums!  
 
Hur enkelt är inte det? Och lovar att det är sjukt gott också, vattnas i munnen av att tänka på det. 
 
Enjoy! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Problem som kan uppstå vid att hålla en balanserad kosthållning

Publicerad 2013-03-05 23:31:45 i Allmänt,

 
 
Att helt plötsligt börja äta hälsosamt från att ha ätit "vanlig" mat tidgare kan vara extremt svårt. Så var det i alla fall för mig, jag var van vid att äta snabba kolhydrater såsom vitt bröd, kakor, godis, pasta etc. Och att helt plötsligt vända det till bulgur, mörkt bröd, torkad frukt i stället för godis och kakor var inte helt lätt. Det är alltid svårt att vända på vanor, men mitt bästa tips är ett motto jag skrivit rättså mycket om: börja alltid i små doser. Prova en månad med att byta ut det vita rostbrödet mot ett mörkare och grövre bröd. Det sägs att en vana kan ändras på tre veckor, det är ju självklart olika. Men jag tror att det funkar! 
 
 
Tips på saker som du kan testa att byta ut: 
 
Ris mot Bulgur
Godis och kakor mot Torkad frukt (ananans & papaya är min favorit)
Cheeseburagren mot en knäckemacka med avokado och varmrökt lax
Oboy mot en häslosam smoothie
 
Testa att bytra ut dessa småsaker och ku kommer märka skillnad, men glöm inte heller att unna dig någonting gott då och då. För av egen erfarenhet så går det inte att gå direkt pang på, man måste ge kroppen en chans att börja vänja sig vid omställningen.
 
Prova detta super enkla recept på hallon smoothie: 
1 hel skivad banan 
 1/2 dl hallon (antingen frysta eller färska) 
1 dl lätt yogurt
Toppa gärna den med lite musli eller kokos och volia där har vi en grymt god smoothie! 
 
Enyoj! 
 
 

Back on track!

Publicerad 2013-03-04 19:36:37 i Allmänt,

 
 
Ursäkta den dåliga uppdateringen, men från och med idag ska jag blogga så mycket jag kan. Tog ledigt ett tag i och med att jag var bortrest och hade Sportlov. Hur var ert sportlov? (om ni nu haft det) Fylld med sport och träning hoppas jag, haha. Jag åkte skidor i fyra dagar, lyckades även klämma in en dag med dansträning och ben & rump styrketräning. Man blir galet trött och känner verkligen att man tränat av all skidåkning, hur härligt som helst! Provade dessutom en dag med snowboard, var länge sedan jag svettades så mycket. Ramlade en hel del också haha men det var sjukt kul, ska helt klart prova igen. Sähär underbart hade vi det: 
 
 
Idag inledde jag veckan med en timmes powerwalk och lite stretch. Det är så himla bra att ha sovmorgon på måndagar, då kan man passa på att träna. Ska även ta och köpa ett gymkort i veckan, blir galen av att inte kunna springa på löpband eller ha tillgång till maskiner och sånt. Att enbart träna hemma funkar inte så bra för mig, behöver komma i väg till en gym för att bli mer effektiv. 
 
 
Har även tagit an Idas vecko utmaning att göra 350 reps av denna magöving. Lär bli tufft, men fatta vilka snygga magmuskler som kommer börja titta fram efter det?! 
 
Nu taggar vi inför en ny vecka!

Om

Min profilbild

Hej alla fina! Namnet är Bodil och åldern är 18. Mina största intressen är att dansa, träna, äta hälsosamt, mode, resor och allmänt bara det fina livet har att erbjuda. På denna blogg får du följa mitt vardagliga liv och jag vill även lägga extra energi på att inspirera för att leva ett hälsosammare liv samt mode som är två utav mina främsta intressen. Brinner även för att hjälpa andra, så om det är något ni funderar kring eller bara vill påpeka så är jag mer än öppen för att svara! :) Många kramar Bodil!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela